Στέγαση

spiti2
Η Ολλανδία δεν έχει παράδοση φοιτητικών εστιών. Οι περισσότεροι φοιτητές ζουν μέσα ή κοντά πόλη που βρίσκεται το πανεπιστήμιο τους.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για την οργάνωση της διαμονής που ταιριάζει σε σας καλύτερα, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε αρχίσει να ψάχνει για ένα δωμάτιο όσο το δυνατόν συντομότερα.

Η εύρεση ενός κατάλληλου και οικονομικού καταλύματος μπορεί να είναι ένα πρόβλημα στην Ολλανδία. Αν είστε σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής συνήθως θα σας παρέχουν ένα δωμάτιο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει με το πανεπιστήμιο σας αν μπορεί να προσφέρει ένα δωμάτιο.

Τι να περιμένετε

Μπορεί να χρειαστεί να μοιραστείτε το ντους, την τουαλέτα, την κουζίνα και το καθιστικό με άλλους φοιτητές. Επίσης, τα δωμάτια μπορεί να είναι μικρά σε σύγκριση με αυτά που έχετε συνηθίσει.

Είναι συνηθισμένο αγόρια και κορίτσια να μοιράζονται μία κατοικία. Εάν αυτό είναι ένα πρόβλημα για σας, θα πρέπει να το γνωστοποιήσετε το συντομότερο δυνατό.

Ενοίκιο και λογαριασμοί

Ένα μέσο δωμάτιο στην Ολλανδία κοστίζει κάπου μεταξύ € 300 έως € 600 το μήνα. Πριν κλείσετε ένα δωμάτιο, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τι λογαριασμούς περιλαμβάνονται στο ενοίκιο, καθώς αυτό μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στον προϋπολογισμό σας. Ορισμένα καταλύματα περιλαμβάνουν στο ενοίκιο και τους λογαριασμούς του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού, της τηλεόρασης και την πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενώ για κάποια άλλα, θα πρέπει τους πληρώσετε χωριστά.

Οι περισσότερες συμβάσεις μίσθωσης ισχύουν για τουλάχιστον έξι μήνες ή ένα χρόνο.

Επιπλωμένο ή χωρίς έπιπλα

spiti1
Μάθετε εάν το δωμάτιο είναι επιπλωμένο ή χωρίς έπιπλα. Η ποιότητα μπορεί να διαφέρει σε μεγάλο βαθμό, και τα έπιπλα μπορεί να είναι μόλις ένα κρεβάτι και μια καρέκλα ή ένα πλήρως εξοπλισμένο δωμάτιο με σύνδεση στο internet. Αν αποφασίσετε να διαλέξετε ένα μη επιπλωμένο δωμάτιο, μπορείτε να αγοράσετε φτηνά έπιπλα δεύτερο χέρι από καταστήματα στην πόλη σας.

Μπορείτε επίσης να τα πάρετε από το Marketstuff, μια ιστοσελίδα όπου οι φοιτητές μπορούν να αγοράζουν και να πωλούν τα έπιπλα και άλλα μεταχειρισμένα αγαθά, όπως ποδήλατα, οικιακές συσκευές και βιβλία.

Ελέγξτε το συμβόλαιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει συμβόλαιο ενοικίασης πριν το υπογράψετε. Δείτε τι επιτρέπεται να κάνετε στο το χώρο σας, για παράδειγμα, μπορεί να μην επιτρέπεται να βάψετε τους τοίχους.

Αν έχετε κάποιο παράπονο σχετικά με τη διαμονή σας, θα πρέπει να μιλήσετε πρώτα στο άτομο που είναι άμεσα υπεύθυνο. Αν χρειάζεστε βοήθεια, μπορείτε να τη ζητήσετε από τον υπεύθυνο στέγασης στο πανεπιστήμιο.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση

Διεύθυνση

Ανθίμου Γαζή 135, 38333 Βόλος
Τηλέφωνο

Τηλέφωνα

24210 30618, 6977 751460
 
email

Email

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Testimonials

Βρείτε μας στο...