Προϋποθέσεις Εισαγωγής

apolytirio-gr

Για να γίνετε δεκτοί σε ένα πρόγραμμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα πρέπει πρώτα να επικοινωνήσετε με το ίδρυμα που προσφέρει το πρόγραμμα για να μάθετε ακριβώς ποιες απαιτήσεις εισαγωγής ισχύουν για το πρόγραμμα της επιλογής σας.

Η κύρια προϋπόθεση για την εισαγωγή στο 1ο έτος πτυχιακού προγράμματος είναι το Απολυτήριο Λυκείου στο κατάλληλο επίπεδο. Το επίπεδο αυτό ορίζεται από το ίδιο το πανεπιστήμιο.

Σε ορισμένους δημοφιλείς τομείς, ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και καθορίζονται ποσοστώσεις. Υπάρχουν, επίσης, προγράμματα σπουδών - για τις τέχνες για παράδειγμα - για τις οποίες τα ιδρύματα ορίζουν τις δικές τους πρόσθετες απαιτήσεις.

Για την εισαγωγή σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα, θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον πτυχίο πανεπιστημίου ή ισοδύναμο.

Απαιτήσεις Γλώσσας

Είναι σημαντικό να μιλάτε, να διαβάζετε και να γράφετε αγγλικά καλά. Θα πρέπει να έχετε περάσει μια γλωσσική εξέταση στην αγγλική γλώσσα. Τα πτυχία IELTS και TOEFL είναι  αποδεκτά αλλά τα πανεπιστήμια μπορεί να δεχθούν και άλλα πτυχία. Τα απαιτούμενα αποτελέσματα είναι τουλάχιστον 80 για TOEFL iBT. Για το πτυχίο IELTS απαιτείται τουλάχιστον 6.0

Προπαρασκευαστικό έτος

Αν οι βαθμοί του απολυτηρίου δεν είναι αποδεκτοί για το πρόγραμμα της επιλογής σας, υπάρχει περίπτωση να σας ζητήσουν μια μικρή επιπλέον προετοιμασία μετά από την επιτυχή ολοκλήρωση της οποίας θα γίνετε δεκτός.

Το πανεπιστήμιο της επιλογής σας μπορεί να σας δώσει μια επιστολή με υπό όρους αποδοχή στο πρόγραμμα και αφού ολοκληρώσετε επιτυχώς το προπαρασκευαστικό πρόγραμμα η υπό όρους επιστολή αποδοχής θα μετατραπεί σε μια χωρίς όρους επιστολή αποδοχής.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση

Διεύθυνση

Ανθίμου Γαζή 135, 38333 Βόλος
Τηλέφωνο

Τηλέφωνα

24210 30618, 6977 751460
 
email

Email

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Testimonials

Βρείτε μας στο...