Πιστοποιήσεις του MIV

certificate-for-agents1

Οι απόφοιτοι και τελειόφοιτοι Λυκείου που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε πανεπιστήμια της Βρετανίας, θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:
Το έτος προετοιμασίας (Foundation Course) που γίνεται στην Ελλάδα, για να αναγνωρισθεί σαν προϋπόθεση εισαγωγής στο 1ο έτος σπουδών, θα πρέπει να έχει γίνει σε Foundation Center που έχει επίσημη συνεργασία με Βρετανικό Πανεπιστήμιο.

Στα επίσημα έντυπα του Βρετανικού Συμβουλίου που είναι το κατ' εξοχήν αρμόδιο όργανο για ζητήματα εκπαίδευσης στη Μ. Βρετανία, αναφέρεται ότι:

    "ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν προκαταρκτικό έτος σπουδών στην Ελλάδα, πριν την εγγραφή τους σε οποιοδήποτε κέντρο ελευθέρων σπουδών, πρέπει να ελέγχουν εάν το συγκεκριμένο κέντρο έχει συνάψει συμφωνία με το Βρετανικό Πανεπιστήμιο με το οποίο ισχυρίζεται ότι έχει συνεργασία."

certificate-for-agents1

Το Foundation Centre που δεν έχει επίσημη συνεργασία με Βρετανικό Πανεπιστήμιο, δεν ελέγχεται για την αξιοπιστία των πληροφοριών που προσφέρει και πολύ περισσότερο για τα προγράμματα σπουδών του. Αυτά που υπόσχεται στους υποψηφίους δεν έχουν καμία εγγύηση και αντίκρισμα για θετικό αποτέλεσμα.

Αντιθέτως η επιτυχής ή όχι ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ένταξη του υποψηφίου στο 1ο έτος σπουδών επαφίεται στην τύχη, τη συγκυρία και τη "διαμεσολάβηση τρίτων". Τα αρνητικά αποτελέσματα από μια τέτοια επιλογή μπορεί να είναι τα εξής:

  • Οι υποψήφιοι να έχουν πλημμελή προετοιμασία και να μη μπορούν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις του 1ου πανεπιστημιακού έτους με αποτέλεσμα να διακόψουν τις σπουδές τους.
  • Οι υποψήφιοι να ενταχθούν σε πανεπιστήμιο χαμηλότερο των προσδοκιών τους και του ακαδημαϊκού τους επιπέδου.
  • Οι υποψήφιοι να ενταχθούν σε πρόγραμμα σπουδών (course) διαφορετικό από αυτό της πρώτης επιλογής τους και το πτυχίο τους να μην αναγνωρίζεται στην Ελλάδα.

Το MIV λειτουργεί από το 1994 και έχε τις ακόλουθες πιστοποιήσεις:

  1. Έχει συνάψει από το 1997 επίσημες συμφωνίες συνεργασίας με Βρετανικά Πανεπιστήμια.
  2. Έχει πιστοποιηθεί από τον κατ’ εξοχήν αρμόδιο φορέα για σπουδές στη Βρετανία που είναι το British Council, ως Educational Agent.
  3. Τα στελέχη του παρακολουθούν τακτικά τα εξειδικευμένα σεμινάρια που διοργανώνει ο οργανισμός UCAS και έχουν πιστοποιηθεί γι’ αυτό.

Πληροφορίες για τα Foundation Centers που έχουν επίσημες συμφωνίες με Βρετανικά πανεπιστήμια παρέχει το Βρετανικό Συμβούλιο (τηλ. 210 – 3692390).

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση

Διεύθυνση

Ανθίμου Γαζή 135, 38333 Βόλος
Τηλέφωνο

Τηλέφωνα

24210 30618, 6977 751460
 
email

Email

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Testimonials

Βρείτε μας στο...