Τι θα σας κοστίσει

Κόστος σπουδών

Τα δίδακτρα ποικίλουν ανάλογα με το Εκπαιδευτικό ίδρυμα. Σε πολλές περιπτώσεις οι έλληνες φοιτητές τυγχάνουν της ίδιας αντιμετώπισης με τους βούλγαρους, που σημαίνει πως επιλέγονται με βάση τον απαιτούμενο βαθμό σε συγκεκριμένα μαθήματα (π.χ. μαθηματικά και φυσική για τις πολυτεχνικές σχολές) ή δίνουν εισαγωγικές εξετάσεις σε συγκεκριμένα μαθήματα. Τα δίδακτρα σε αυτή την περίπτωση κυμαίνονται από 150 έως 500 ευρώ / έτος. Πολλές φορές όμως δίνεται η δυνατότητα εισαγωγής τους πληρώνοντας μεγαλύτερα δίδακτρα.

Για την φοίτηση στα αγγλόφωνα τμήματα ο υποψήφιος θα πρέπει να πιστοποιήσει την γνώση του στην Αγγλική ή προσκομίζοντας στην γραμματεία αντίστοιχο πτυχίο αγγλικών ή συμμετέχοντας στις εξετάσεις αγγλικής γλώσσας.

Υπάρχουν αρκετά πανεπιστημιακά τμήματα όπου η φοίτηση γίνεται στην αγγλική γλώσσα, με δημοφιλέστερα αυτά των ιατρικών πανεπιστημίων, όπου τα δίδακτρα έχουν για το ακαδημαϊκό έτος 2018 - 2019 ως εξής:

Σόφια (Ιατρικό Πανεπιστήμιο) Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική 8000 €
Plovdiv - Ιατρική, Οδοντιατρική 8.000 €
Βάρνα - Ιατρική, οδοντιατρική 8.000 €
Pleven - Ιατρική 7.000 €
Σόφια (ST. KLIMENT OHRIDSKI) - Ιατρική 7.700 €

Οι βιβλιοθήκες και τα Πανεπιστήμια παρέχουν πλήρη υποστήριξη στο φοιτητή έτσι ώστε δεν είναι αναγκαία η αγορά βιβλίων και συγγραμμάτων.

Κόστος ζωής στην Βουλγαρία

Το κόστος διαβίωσης στην Βουλγαρία είναι ιδιαίτερα χαμηλό σε σχέση με το κόστος διαβίωσης στην Ελλάδα. Έτσι μια ελληνική οικογένεια δεν θα χρειαστεί περισσότερα χρήματα για να σπουδάσει το παιδί τους στην Βουλγαρία απ' ότι θα χρειαστεί για να σπουδάσει σε μια πόλη της Ελλάδας μακριά από το σπίτι του. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις κοστίζει πολύ λιγότερα χρήματα. Ενδεικτικά θα μπορούσαμε να σας αναφέρουμε ότι το ετήσιο κόστος σπουδών και διαβίωσης στην Βουλγαρία κυμαίνεται μεταξύ 7.000 και 9.000 ευρώ και μπορεί να αγγίξουν τις 15.000 αν ο υποψήφιος επιλέξει την φοίτησή του σε Αγγλόφωνα τμήματα.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση

Διεύθυνση

Ανθίμου Γαζή 135, 38333 Βόλος
Τηλέφωνο

Τηλέφωνα

24210 30618, 6977 751460
 
email

Email

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Testimonials

Βρείτε μας στο...