Καθημερινά έξοδα

cost
Καθημερινά έξοδα σας μπορούν να περιλαμβάνουν τα τρόφιμα, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, βιβλία, ρούχα, και τη διασκέδαση. Θα πρέπει επίσης να λαμβάνονται υπόψη οι δαπάνες για τη στέγαση και ασφάλιση. Η εμπειρία έχει δείξει ότι οι φοιτητές που ζουν και σπουδάζουν στην Ολλανδία δαπανούν μεταξύ € 800 και € 1.100 το μήνα.

Στέγαση

Ένας μέσο δωμάτιο στην Ολλανδία κοστίζει κάπου μεταξύ € 300 έως € 600 το μήνα. Το κόστος εξαρτάται από την πόλη όπου σπουδάζετε και από το τι περιλαμβάνεται στο μίσθωμα. Η στέγαση στο Άμστερνταμ για παράδειγμα, είναι πιο ακριβή από ότι στις μικρότερες πόλεις.

Τροφή

Τα περισσότερα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προσφέρουν ζεστά γεύματα σε λογικές τιμές. Πολλές πόλεις έχουν παμπ (eetcafés), όπου μπορείτε να πάρετε ένα καλό γεύμα σε καλή τιμή. Αλλά ο φθηνότερος τρόπος για να φάτε είναι να κάνετε το δικό σας μαγείρεμα.

Μερικές μέσες τιμές: ένα φλιτζάνι καφέ / τσάι σε ένα καφενείο κοστίζει 2 ευρώ, ένα σάντουιτς με τυρί 3 ευρώ, το δείπνο σε ένα τυπικό φοιτητικό εστιατόριο 10 ευρώ. Τα περισσότερα σούπερ μάρκετ προσφέρουν μια ποικιλία από προϊόντα και αξίζει να συγκρίνετε τις τιμές για να βρείτε τη φθηνότερη επιλογή.

Λοιπά έξοδα

Κάποιο μέρος του εισοδήματός σας θα πάει για την αναψυχή, τα βιβλία, τα ταξίδια και λοιπά έξοδα. Λεωφορείο εισιτήρια κοστίζουν περίπου 1,60 ευρώ για ένα εισιτήριο στην πόλη. Μπορείτε να αγοράσετε μια εκπτωτική κάρτα για εισιτήρια τρένων, η οποία σας δίνει 40% μείωση σε ώρες εκτός αιχμής. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των ολλανδικών σιδηροδρόμων για περισσότερες πληροφορίες.

Ο κινηματογράφος κοστίζει 8,50 ευρώ αλλά οι περισσότεροι κινηματογράφοι δίνουν εκπτώσεις στους φοιτητές.

Φοιτητικές εκπτώσεις

Πολλά μπαρ, εστιατόρια, μουσεία και κινηματογράφοι προσφέρουν φοιτητικές εκπτώσεις. Ειδικά για τους ξένους φοιτητές, η Διεθνής Φοιτητική Ταυτότητα (ISIC) μπορεί να προσφέρει μερικές ενδιαφέρουσες εκπτώσεις και προσφορές για τα ταξίδια, ψώνια, και μουσεία σε όλο τον κόσμο.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση

Διεύθυνση

Ανθίμου Γαζή 135, 38333 Βόλος
Τηλέφωνο

Τηλέφωνα

24210 30618, 6977 751460
 
email

Email

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Testimonials

Βρείτε μας στο...