Η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ολλανδία

Υψηλή ποιότητα σε ένα διεθνές περιβάλλον
toulips
Η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ολλανδία είναι γνωστή για την υψηλή της ποιότητα και το διεθνές περιβάλλον των πανεπιστημίων. Με περισσότερα από 1.500 διεθνή προγράμματα σπουδών, έχει τη μεγαλύτερη προσφορά προγραμμάτων που διδάσκονται στην αγγλική γλώσσα στην.

Δυαδικό σύστημα
Η Ολλανδική τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει ένα δυαδικό σύστημα, που σημαίνει ότι μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο τύπους εκπαίδευσης:

  1. Αυτόν που είναι προσανατολισμένος προς την έρευνα και τον προσφέρουν τα αντίστοιχα Ερευνητικά πανεπιστήμια (research universities)
  2. Αυτόν που είναι προσανατολισμένος προς την ανώτερη επαγγελματικής – τεχνολογική εκπαίδευσης, που προσφέρονται από τα πανεπιστήμια εφαρμοσμένων επιστημών (universities of applied sciences).

Σε ένα ερευνητικό πανεπιστήμιο  θα επικεντρωθείτε περισσότερο σε σπουδές προσανατολισμένες στην έρευνα. Σε ένα πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών, μπορείτε να επιλέξετε ένα επαγγελματικό πρόγραμμα στις εφαρμοσμένες τέχνες και επιστήμες, που θα σας προετοιμάσει για μια συγκεκριμένη καριέρα.

Μία μικρότερη κατηγορία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης παρέχεται από τα ιδρύματα για διεθνή εκπαίδευση, τα οποία προσφέρουν προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τους ξένους φοιτητές.

Τρεις κύκλοι
Το 2002 η Ολλανδία εισήγαγε τη δομή του πρώτου πτυχίου – μεταπτυχιακού (Bachelor’s – Master’s), αλλά η διάκριση μεταξύ των δύο τύπων της εκπαίδευσης εξακολουθεί να υφίσταται. Και οι δύο κατηγορίες ερευνητικά πανεπιστήμια και πανεπιστήμια εφαρμοσμένων επιστημών μπορούν να χορηγήσουν πρώτο πτυχίο ή μεταπτυχιακό τίτλο.

Πρώτα αποκτάτε πτυχίο (πρώτος κύκλος) και στη συνέχεια μπορείτε να συνεχίσετε για ένα μεταπτυχιακό (δεύτερος κύκλος). Μετά την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού προγράμματος μπορείτε να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα Διδακτορικού Διπλώματος (τρίτος κύκλος).

Πρακτική
Πολλοί φοιτητές κάνουν πρακτική άσκηση ως μέρος του προγράμματος σπουδών τους. Ως αλλοδαπός φοιτητής, μπορείτε επίσης να κάνετε την πρακτική σας εξάσκηση στην Ολλανδία.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση

Διεύθυνση

Ανθίμου Γαζή 135, 38333 Βόλος
Τηλέφωνο

Τηλέφωνα

24210 30618, 6977 751460
 
email

Email

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Testimonials

Βρείτε μας στο...