Τρόποι Εισαγωγής

kolosaio
Οι σπουδαστές που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ένα Ιταλικό Πανεπιστήμιο θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

 1. Η εισαγωγή των ευρωπαίων πολιτών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ιταλία, για τις σχολές με περιορισμένες θέσεις εισακτέων (Facolta' a Numero Programmato) γίνεται κατόπιν εξετάσεων στην έδρα του Πανεπιστημίου και αφορά τις παρακάτω σχολές: Ιατρική - Οδοντιατρική - Κτηνιατρική - Αρχιτεκτονική - Παιδαγωγικές ακαδημίες - Παραϊατρικές σχολές καθώς και σχολές σχετικές με την Αρχιτεκτονική. Επίσης από το ακαδημαϊκό έτος 2009 - 2010 οι περισσότερες σχολές Φαρμακευτικής έχουν εισαγωγικές εξετάσεις.
 2. Οι εξετάσεις στα Ιταλικά Πανεπιστήμια διεξάγονται συνήθως αρχές Σεπτεμβρίου σε συγκεκριμένες ημερομηνίες οι οποίες ανακοινώνονται από το Ιταλικό Υπουργείο Παιδείας
 3. Για τις υπόλοιπες σχολές όπου δεν προβλέπονται εισαγωγικές εξετάσεις όπως Νομική ,ορισμένες σχολές Φαρμακευτικής , Πολιτικών Μηχανικών κ.α., οι ευρωπαίοι υποψήφιοι εγγράφονται κατευθείαν στην γραμματεία της σχολής προσκομίζοντας τα έγγραφα εκείνα που προβλέπει η εγκύκλιος σπουδών του Υπουργείου Παιδείας της Ιταλίας.
 4. Το αν κάποιο Πανεπιστήμιο διοργανώσει εισαγωγικές εξετάσεις ή όχι σε κάποια σχολή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες ένας εκ των οποίων και ίσως ο σημαντικότερος είναι ο αριθμός των αιτήσεων που θα φτάσουν στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο. Για τον λόγο αυτό καλό είναι οι υποψήφιοι να προετοιμάζονται ούτως ή άλλως και στην ορολογία της σχολής που έχουν επιλέξει ούτως ώστε να εξασφαλίσουν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της Ιταλίας.
 5. Οι πολίτες εκτός ευρωπαϊκής ένωσης μπορούν να φοιτήσουν σε οποιοδήποτε Ιταλικό Πανεπιστήμιο αφού πρώτα περάσουν επιτυχώς την εξέταση της Ιταλικής γλώσσας και βέβαια τις εισαγωγικές εξετάσεις στην έδρα του Πανεπιστημίου.
 6. Εάν κάποιος μη κοινοτικός υποψήφιος διαθέτει κάποιο πιστοποιητικό γλώσσας από τα πανεπιστήμια της Ρώμης , Περούτζια ή Σιένα , τότε υπάρχει περίπτωση και πάντα κατά την κρίση του κάθε Πανεπιστημίου, ο υποψήφιος να απαλλαγεί από τις εξετάσεις της Ιταλικής γλώσσας.
 7. Η σχολή μας είναι σε θέση με την εμπειρία και την τεχνογνωσία που διαθέτει να καλύψει τις απαιτήσεις κάθε υποψηφίου φοιτητή και να σχεδιάσει μαζί του το πρόγραμμα σπουδών του προτείνοντας σύμφωνα με τις ανάγκες του την καλύτερη επιλογή φοίτησης.

graduation1Το MIV:

 • Σας παρέχει άριστη πανεπιστημιακή προετοιμασία η οποία εξασφαλίζει την εισαγωγή σας στο Πανεπιστήμιο.
 • Σχεδιάζει το πρόγραμμα σπουδών σας και σας προτείνει την καλύτερη επιλογή φοίτησης
 • Οργανώνει τις σπουδές σας και την διαμονή σας στην Ιταλία
 • Αναλαμβάνει την διαδικασία συμπλήρωσης της αίτησης προεγγραφής στην σχολή που έχετε επιλέξει
 • Προσφέρει ανταγωνιστικά οικονομικά εκπαιδευτικά προγράμματα.
 • Ειδικά για την εισαγωγή στις αγγλόφωνες Ιατρικές σχολές, προφέρεται στους υποψήφιους πλήρη προετοιμασία για το τεστ IMAT είτε στις εγκαταστάσεις της σχολής, είτε μέσω πλατφόρμας e-learning όπου και αν βρίσκεται ο υποψήφιος.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση

Διεύθυνση

Ανθίμου Γαζή 135, 38333 Βόλος
Τηλέφωνο

Τηλέφωνα

24210 30618, 6977 751460
 
email

Email

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Testimonials

Βρείτε μας στο...