Μεταπτυχιακές Σπουδές

Τα Βρετανικά πανεπιστήμια προσφέρουν μεταπτυχιακές σπουδές υψηλού επιπέδου και κύρους, αναγνωρισμένες διεθνώς και στη χώρα μας, με αποτέλεσμα οι κάτοχοι πτυχίων Masters να έχουν το πρώτο λόγο στην κάλυψη ανάλογων θέσεων εργασίας.

Μετά την απόκτηση του πρώτου πτυχίου, οι απόφοιτοι αναζητούν την απόλυτη εξειδίκευση σε κάποιον τομέα επιλογής τους μέσα στα πλαίσια του ευρύτερου γνωστικού τους αντικειμένου. Αυτήν ακριβώς τη διέξοδο προσφέρουν οι μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία, κυρίως λόγω της μεγάλης προσφοράς μεταπτυχιακών προγραμμάτων από 100 περίπου πανεπιστήμια. Τα δίδακτρα για ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα Masters κυμαίνονται από 5.000€ έως και 10.000€ ετησίως. Ειδικά για τα μεταπτυχιακά MBA τα δίδακτρα φτάνουν τα 15.000€. Το ύψος των διδάκτρων καθορίζεται από το ίδιο το πανεπιστήμιο. Από την ακαδημαϊκή χρονιά 2016-17 οι φοιτητές από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν τη δυνατότητα να δανειοδοτούνται για τα προγράμματα Masters μέχρι και του ποσού των 10.000 Ευρώ. Το κόστος διαβίωσης υπολογίζεται στα 1.000 - 1.300€ το μήνα αναλόγως της περιοχής.

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρουν τα Βρετανικά πανεπιστήμια και αναγνωρίζονται διεθνώς είναι τα ακόλουθα:

 • Taught Masters Degree. Είναι το πλέον συνηθισμένο πρόγραμμα σπουδών. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές παρακολουθούν μαθήματα από τέλος Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Ιουνίου και τους μήνες Ιούλιο - Αύγουστο - Σεπτέμβριο ετοιμάζουν την πτυχιακή τους εργασία.
 • Masters Degree by Research. Είναι το μεταπτυχιακό που έχει ελάχιστη ως καθόλου παρακολούθηση μαθημάτων και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές εργάζονται σε ερευνητικό πρόγραμμα για το χρονικό διάστημα του ενός ημερολογιακού έτους. Κάνουν δημοσιεύσεις για την πορεία της έρευνας και στο τέλος γράφουν την πτυχιακή τους με τα αποτελέσματα της έρευνας. Αυτά τα προγράμματα σπουδών είναι συνήθως επιδοτούμενα και προσφέρουν στους μεταπτυχιακούς φοιτητές τα έξοδα της διαβίωσης τους και όλο ή μέρος των διδάκτρων του προγράμματος.

Οι προϋποθέσεις που θέτουν τα πανεπιστήμια της Αγγλίας για την προσφορά θέσεως στους Έλληνες αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι σε γενικές γραμμές οι ακόλουθες:

 • Βαθμός πτυχίου πάνω από 6 για ΑΕΙ και πάνω από 7 για ΤΕΙ
 • Πιστοποίηση των γνώσεων των υποψηφίων στην Αγγλική Γλώσσα με Cambridge Proficiency ή IELTS βαθμό 6.5 και TOEFL IBT Test 90.
 • Δύο καλές συστατικές επιστολές από καθηγητές των υποψηφίων
 • Αποδεδειγμένη δυνατότητα εκπλήρωσης των οικονομικών υποχρεώσεων του μεταπτυχιακού προγράμματος.

Οι απόφοιτοι των Ελληνικών πανεπιστημίων και ΤΕΙ που θα ήθελαν να συνεχίσουν για μεταπτυχιακές σπουδές σε Βρετανικά ΑΕΙ, μπορούν να απευθύνονται στο Manios Institute of Volosγια ενημέρωση και παροχή υπηρεσιών. Η σχολή μας διαθέτει την πληρέστερη και εγγυρότερη βάση δεδομένων σε σχέση με τις μεταπτυχιακές σπουδές χωρίς μεσάζοντες, και είναι σε θέση με την πείρα της και τα στελέχη της να προσφέρει ολοκληρωμένη πρόταση και προετοιμασία για τέτοιες σπουδές.

Οι υπηρεσίες που προσφέρονται απο το Manios Institute of Volos καλύπτουν όλες τις ανάγκες του μεταπτυχιακού φοιτητή:

 • την ανεύρεση της επιθυμητής ειδικότητας
 • τα Βρετανικά ΑΕΙ που προσφέρουν αυτές τις ειδικότητες
 • προϋποθέσεις εισαγωγής και καταληκτικές ημερομηνίες
 • καθοδήγηση στη συγκέντρωση των απαραίτητων εγγράφων
 • βοήθεια στη σύνταξη βιογραφικού
 • όλη την αλληλογραφία και τις τελικές αιτήσεις εγγραφής προς τα πανεπιστήμια
 • διεκπεραίωση των απαντήσεων και τελική κατοχύρωση της θέσης
 • σύνταξη και υποβολή της αίτησης για την έκδοση του φοιτητικού δανείου
 • εξασφάλιση στέγης σε φοιτητική εστία ή σε άλλο χώρο της επιλογής του μεταπτυχιακού φοιτητή
 • εύρεση οικονομικών αεροπορικών εισιτηρίων για την πρώτη πτήση στη Βρετανία

Η προετοιμασία στο Manios Institute of Volos περιλαμβάνει:

 • εξειδικευμένα μαθήματα Αγγλικής Γλώσσας για τις εξετάσεις TOEFL και IELTS με εγγυημένη επιτυχία (Η σχολή μας είναι εξεταστικό κέντρο TOEFL). Στη Σχολή μας λειτουργούν φοιτητικά τμήματα γλώσσας ειδικά προσαρμοσμένα στο χρόνο και στις απαιτήσεις των φοιτητών
 • συμπλήρωση των αιτήσεων εγγραφής στις αντίστοιχες εξετάσεις

Όλες οι παραπάνω υπηρεσίες προσφέρονται άμεσα και σε λογικό κόστος ανάλογα με τις απαιτήσεις του ενδιαφερόμενου.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση

Διεύθυνση

Ανθίμου Γαζή 135, 38333 Βόλος
Τηλέφωνο

Τηλέφωνα

24210 30618, 6977 751460
 
email

Email

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Testimonials

Βρείτε μας στο...