Δανειοδότηση Masters στη Βρετανία

 

Δανειοδότηση Μεταπτυχιακών στη Βρετανία


Ανακοινώθηκε από την Βρετανική κυβέρνηση ότι για την ακαδημαϊκή χρονιά 2018-19 οι φοιτητές που προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να εξασφαλίζουν δάνειο έως 10.250 λίρες για την πληρωμή των διδάκτρων, της διαβίωσης και των γενικότερων εξόδων του μεταπτυχιακού τους προγράμματος Master (Taught ή Research).

Η θετική αυτή εξέλιξη διευκολύνει αφάνταστα την προσπάθεια των ελλήνων φοιτητών για την απόκτιση ενός μεταπτυχιακού τίτλου καθώς μηδενίζει το οικονομικό κόστος που πολλές φορές ήταν απρόσιτο.

Ακόμα η Βρετανική κυβέρνηση με επίσημη δήλωση του αρμόδιου υπουργού κάνει γνωστό ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως μεταβολή στις διαδικασίες φοίτησης (πχ visa, δανειοδότηση κλπ) των υποψηφίων για την ακαδημαϊκή χρονιά 2018-19. Ισχύει ότι ακριβώς ίσχυε μέχρι τώρα.

Την υποβολή αίτησης (διαδικασία-έγγραφα) και έγκρισης του φοιτητικού δανείου την αναλαμβάνει εξ' ολοκλήρου η σχολή μας ως μέρος της συνολικής υπηρεσίας εξασφάλισης θέσης στο πανεπιστήμιο.

Αιτήσεις και κατοχύρωση θέσης σε Βρετανικά πανεπιστήμια

Για τους υποψήφιους φοιτητές - πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης της εκπαιδευτικής περιόδου 2018-19 δεν θα υπάρξει καμία απολύτως αλλαγή στις διαδικασίες φοίτησης (πχ visa, φοιτητικό δάνειο κλπ). Οι υποψήφιοι που θα εισαχθούν τον Σεπτέμβριο του 2018 θα ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στο ίδιο ακριβώς καθεστώς που ισχύει τώρα. Αυτά έχει ανακοινώσει επίσημα η Βρετανική κυβέρνηση.

Ενημερώνουμε τους τελειόφοιτους και αποφοίτους Λυκείου που θα ήθελαν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε πανεπιστήμια της Αγγλίας, Σκωτίας, Ουαλίας και Β. Ιρλανδίας ότι συνεχίζεται η κατάθεση των αιτήσεων για εισαγωγή τον Σεπτέμβριο 2018. Τμήματα προετοιμασίας για όλες τις ειδικότητες ξεκινούν την πρώτη  Δευτέρα κάθε μήνα.


aitiseis
Το MIV ως το μόνο επίσημο Foundation Center στη περιοχή μας από το 1994, έχει την εμπειρία, και τις κατάλληλες συνεργασίες ώστε να εξασφαλίζει εγγυημένα θέσεις στους υποψηφίους με τα κατάλληλα προσόντα στα πανεπιστήμια και στις ειδικότητες της επιλογής τους. Οι ενδιαφερόμενοι που επισκέπτονται ή επικοινωνούν με τη Σχολή για πληροφορίες και αιτήσεις καλό θα είναι να έχουν διαθέσιμο ένα αντίγραφο του Απολυτηρίου Λυκείου και όποιο πιστοποιητικό Αγγλικής ή άλλης Ξένης Γλώσσας διαθέτουν.

Τo MIV αναλαμβάνει να ολοκληρώσει όλη τη διαδικασία ένταξης στο Πανεπιστήμιο και κατοχύρωση θέσης (παρέχεται ενυπόγραφη εγγύηση επιστροφής χρημάτων). Αναλυτικά:

 • συμβουλευτική υπηρεσία για την επιλογή της κατάλληλης ειδικότητας
 • επιλογή των κατάλληλων πανεπιστημίων ή κολεγίων προετοιμασίας εφ' όσον αυτό απαιτείται
 • όλη την αλληλογραφία και επικοινωνία με τα πανεπιστήμια
 • επιμέλεια της σύνταξης της αίτηση UCAS
 • καθοδήγηση στη σύνταξη του βιογραφικού σημειώματος του υποψηφίου (personal statement)
 • συστατική επιστολή
 • κατάθεση εγγράφων που θα ζητηθούν
 • εξασφάλιση φοιτητικής εστίας
 • σύνταξη και υποβολή αίτησης για απαλλαγή διδάκτρων και εξασφάλισης φοιτητικού δανείου
 • αιτήσεις για συμμετοχή σε εξετάσεις πτυχίου Αγγλικής Γλώσσας (εφ’ όσον απαιτείται)
 • εξασφάλιση των οικονομικών αεροπορικών εισιτηρίων

Επίσης μπορεί να σας προσφέρει εφ' όσον απαιτείται:

 • Πρόγραμμα προετοιμασίας (Year Foundation course) για πανεπιστήμια και σχολές υψηλών απαιτήσεων (λειτουργούν τμήματα για κάθε ειδικότητα)
 • Προετοιμασία για τις εξετάσεις IELTS και TOEFL με 100% επιτυχία (Η σχολή είναι επίσημο Εξεταστικό Κέντρο για τις εξετάσεις TOEFL στην κεντρική Ελλάδα)

Στο MIV θα βρείτε κατανόηση, φιλική εξυπηρέτηση, ολοκληρωτική εφαρμογή όσων έχουν συμφωνηθεί και ΠΡΟΣΙΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις, αποταθείτε στα τηλέφωνα 24210 30618 και 6977 751460 για ραντεβού και άμεση προώθηση των αιτήσεων.

Εγγραφές και μετεγγραφές σε πανεπιστήμια της Βουλγαρίας

kliment ochriski

Αιτήσεις Μεταπτυχιακών

Συνεχίζονται οι αιτήσεις με την υποβολή των δικαιολογητικών για την εισαγωγή σε Αγγλόφωνα μεταπτυχιακά προγράμματα σε όλες τις ειδικότητες. Η παρακολούθηση είναι ευέλικτη (ένα ΣΚ στις τρεις εβδομάδες) ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν εργαζόμενοι μεταπυχιακοί φοιτητές και ολοκληρώνεται σε τρία εξάμηνα.

Αιτήσεις Διδακτορικών

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν σε ερευνητικά διδακτορικά προγράμματα έχουν αυτή τη δυνατότητα με επιλογή του αντικειμένου έρευνας. Η σχολή μας αναλαμβάνει να προωθήσει και να ολοκληρώσει την ένταξη τους στο διδακτορικό της επιλογής τους. Η διαδικασία περιλαμβάνει:

 • Όλες τις προβλεπόμενες μεταφράσεις
 • Αναγνώριση του μεταπτυχιακού (Master)
 • Εύρεση του καθηγητή που θα αναλάβει τον υποψήφιο διδάκτορα
 • Ολοκλήρωση της ένταξης του υποψήφιου στο πρόγραμμα

Το κόστος των διδάκτρων ξεκινάει από 1.100 ευρώ ανά έτος. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε διάστημα τριών ετών (έξι εξάμηνα) αλλά υπάρχει η δυνατότητα ολοκλήρωσης και σε λιγότερο χρόνο με αντίστοιχη μείωση των διδάκτρων.

Αιτήσεις Πτυχιακών

Για τους αποφοίτους Λυκείου που θα ήθελαν να συνεχίσουν τις σπουδές τους χωρίς υψηλές απαιτήσεις εισαγωγής (βαθμός απολυτηρίου, συνεντεύξεις κλπ) και με βατό σύστημα εισαγωγής, οι πανεπιστημιακές σχολές της Βουλγαρίας είναι μία καλή επιλογή. Πολλά είναι τα πλεονεκτήματα και κυρίως πτυχία διεθνώς αναγνωρισμένα (και από το ΔΟΑΤΑΠ). Το έμπειρο προσωπικό του Γραφείου μας στη Σόφια θα τακτοποιήσει με απόλυτο εππαγελματισμό όλες τις εκρεμότητες και θα εξασφαλίσει την ομαλή έναρξη των σπουδών σας χωρίς παρατράγουδα, στην ειδικότητα και στη σχολή της επιλογής σας. Οι υποψήφιοι μπορούν να τα καταθέτουν στη σχολή μας τα απαραίτητα έγγραφα για την εισαγωγή στο ακαδημαϊκό έτος 2018-19.

Ενημερώνουμε τους υποψήφιους ιατρικής, οδοντιατρικής, κτηνιατρικής και φαρμακευτικής ότι πλέον με απόφαση του Υπουργείου Παδείας στις ανωτέρω σχολές θα υπάρχουν εξετάσεις Βιολογίας - Χημείας - Αγγλικών στην έδρα του Πανεπιστημίου. Για να πολλαπλασιάστε τις πιθανότητες επιτυχίας σ' αυτά τα τεστ, η Σχολή μας προσφέρει κύκλους μαθημάτων προετοιμασίας.

Εγγραφές σε πανεπιστημιακές σχολές της Ολλανδίας

study in
 
Συνεχίζονται οι διαδικασίες κατάθεσης των αιτήσεων για την εισαγωγή σε πανεπιστήμια και αγγλόφωνες σχολές της Ολλανδίας. Κάποια από τα σημαντικά ζητήματα που θα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι είναι τα παρακάτω:

 • Οι επόμενες καταληκτικές ημερομηνίες (deadlines) για τις αιτήσεις των πανεπιστημιακών σχολών  είναι η 1η Απριλίου και 1η Μαΐου 2018. Μετά την καταληκτική ημερομηνία τα πανεπιστήμια δεν δέχονται αιτήσεις.
 • Στις περισσότερες περιπτώσεις θα πρέπει να έχουν στα χέρια τους την πιστοποίηση αγγλικής γλώσσας (IELTS, TOEFL, Cambridge) μέχρι την καταληκτική ημερομηνία.
 • Τα βασικά έγγραφα που απαιτούνται είναι: Απολυτήριο (πρωτότυπο και μεταφρασμένο), Αναλυτική βαθμολογία (πρωτότυπο και μεταφρασμένο), χρονολογικό βιογραφικό, letter of motivation, συστατική επιστολή από το Λύκειο (πρωτότυπο και μεταφρασμένο), πτυχίο αγγλικών, αντίγραφο ταυτότητας και διαβατηρίου.

Τα έγγραφα θα πρέπει να βρίσκονται στη σχολή μας το αργότερο μία βδομάδα πριν την καταληκτική ημερομηνία ώστε να μπορέσουν να ελεγχθούν, επεξεργαστούν και κατατεθούν.
Για περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινήσεις καλό θα είναι να επικοινωνήσετε απ' ευθείας μαζί μας.

* όσοι υποψήφιοι για την Ιατρική σχολή του Gronigen αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην αποδοχή της αίτησης τους από το πανεπιστήμιο, να επικοινωνήσουν με τη σχολή μας άμεσα. 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στις αντίστοιχες εξειδικευμένες σελίδες του δικτυακού μας τόπου και στο Γραφείο Γραμματείας της σχολής.   

Ημερομηνίες και προθεσμίες για τις εξετάσεις TOEFL

CTASGraphicSmall PMS288
Το
MIV σε άμεση συνεργασία με την ETS (Educational Testing Services) στο Princeton του New Jersey, ανέλαβε να διενεργεί εξετάσεις για το TOEFL τεστ στις εγκαταστάσεις μας στο Βόλο. Αφού ελέγχθηκαν οι υποδομές σε υπολογιστικά συστήματα και δίκτυα από την Thomson Prometric που έχει την ευθύνη του τεχνικού ελέγχου των τεστ, τα εργαστήρια υπολογιστών της σχολής εντάχθηκαν στο διεθνές δίκτυο για την διενέργεια εξετάσεων TOEFL. Για όλους εμάς αυτό ήταν μία πρόκληση την οποία αντιμετωπίσαμε με απόλυτη επιτυχία. Οι πρώτες εξετάσεις διεξήχθησαν την Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2006 και συνεχίζονται κάθε βδομάδα.

Επόμενη εξεταστική περίοδος του Κέντρου μας έχει ορισθεί το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 και ώρα 10:00. Η εγγραφή (registration) μπορεί να γίνει έως και 7 ημέρες πριν την ημερομηνία των εξετάσεων (early registration) ή έως και 3 ημέρες πριν (late registration) online, μέσω τηλεφώνου, ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το ποσό που χρεώνει η ETS για το τεστ είναι 240 δολάρια ΗΠΑ.

Για οποιαδήποτε βοήθεια στη διαδικασία εγγραφής, αποταθείτε στη Γραμματεία της σχολής.   

Ημερομηνίες εξετάσεων για την πιστοποίηση σε δεξιότητες Η/Υ (Πτυχίο ΑΣΕΠ)

Key-CERT Logo WhiteΟι Σύγχρονες Ευρωπαϊκές Πιστοποιήσεις KeyCERT είναι από τους πρώτους φορείς που πήραν την έγκριση από τον ΟΕΕΚ . Ο φορέας δημιουργήθηκε από εμπειρότατα στελέχη που προέρχονται από τον τομέα της εκπαίδευσης και των νέων τεχνολογιών με κύριο σκοπό την πιστοποίηση των γνώσεων και των βασικών δεξιοτήτων για τη χρήση και τις εφαρμογές Η/Υ και την χορήγηση των πιστοποιητικών σε όλους όσους επιτυγχάνουν στις αντίστοιχες εξετάσεις.

Το Key CERT, έχει σχεδιάσει, αναπτύξει και σήμερα παρέχει μια πλήρη σειρά πιστοποιητικών για το βασικό επίπεδο δεξιοτήτων χρήσης Η/Υ, προσαρμοσμένη απόλυτα στις απαιτήσεις των προκηρύξεων για προσλήψεις στο Δημόσιο.


Τα πιστοποιητικά που προσφέρονται σήμερα είναι τα εξής:

 • KeyCERT IT Initial
 • KeyCERT IT Basic
 • KeyCERT IT Basic Plus
 • KeyCERT IT Expert
 • KeyCERT IT Specialist

Δίπλωμα KeyCERT μπορεί να εκδοθεί μετά την επιτυχή εξέταση των υποψηφίων σε κάθε ενότητα. Επόμενη εξεταστική περίοδος του Κέντρου μας έχει ορισθεί την Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 16:00. Οι εξεταζόμενοι θα μπορούν να έχουν στα χέρια τους το πτυχίο τους για κατάθεση σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ τις επόμενες ημέρες των εξετάσεων.

Οι κάτοχοι πτυχίων που έχουν εκδοθεί όλο το προηγούμενο διάστημα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στο καθεστώς εγγυρότητας. Τα πτυχία ισχύουν και μπορούν να κατατεθούν σε προκυρύξεις ΑΣΕΠ ή οπουδήποτε αλλού. Αν αλλάξει κάτι θα ενημερωθείτε μέσα από την ιστοσελίδα μας.

Αναλυτικές πληροφορίες για τα τμήματα μαθημάτων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών μπορείτε να βρείτε στις εξειδικευμένες σελίδες του δικτυακού μας τόπου.

Αιτήσεις συμμετοχής και κάρτες δεξιοτήτων παρέχονται στους ενδιαφερόμενους από τη Γραμματεία του Κέντρου μας.   

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση

Διεύθυνση

Ανθίμου Γαζή 135, 38333 Βόλος
Τηλέφωνο

Τηλέφωνα

24210 30618, 6977 751460
 
email

Email

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Testimonials

Βρείτε μας στο...