Προγράμματα σπουδών και περιοχές

image4


Οι χώρες που κατά κύριο λόγο προτιμούνται από τους έλληνες πτυχιούχους για μεταπτυχιακές σπουδές είναι οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Κύπρος και άλλες χώρες της Ευρώπης με προτεραιότητα αυτές που έχουν αγγλόφωνα προγράμματα.

Στη Βουλγαρία προσφέρονται χαμηλού κόστους αγγλόφωνα αναγνωρισμένα προγράμματα που δεν απαιτούν συνεχή παρακολούθηση και έτσι μπορούν να εγγραφούν και να τα ολοκληρώσουν εργαζόμενοι χωρίς πρόβλημα.

Λόγω του ισχυρού ανταγωνισμού, τα πανεπιστήμια προσφέρουν σπουδές υψηλού επιπέδου και κύρους, αναγνωρισμένες διεθνώς και στη χώρα μας, με αποτέλεσμα οι κάτοχοι πτυχίων Masters να έχουν το πρώτο λόγο στην κάλυψη ανάλογων θέσεων στην αγορά εργασίας.

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα χωρίζονται συνήθως σε κατηγορίες με βάση το επίπεδο, την κατεύθυνση και τον τρόπο διδασκαλίας – απόκτησης. Οι δύο βασικές κατηγορίες με βάση το επίπεδο είναι τα Masters και τα Διδακτορικά.

Masters Degree

Ο τίτλος του πτυχίου εκφράζει και το περιεχόμενο ή την κατεύθυνση των σπουδών: ΜΑ (Master of Arts), MSc (Master of Science), MEng (Master in Engineering), MArch (Master in Architecture), MLaw (Master in Law) MBA (Master in Business Administration) κλπ.

Τα προγράμματα Masters χωρίζονται σε δύο κατηγορίες όσον αφορά τον τρόπο παράδοσης και τη διαδικασία απόκτησης του πτυχίου:

  • Taught Masters. Είναι το πλέον συνηθισμένο πρόγραμμα σπουδών και διαρκεί 12 μήνες. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές παρακολουθούν μαθήματα από Σεπτέμβριο έως Ιούνιο που έχουν την εξεταστική τους και τους μήνες Ιούλιο - Αύγουστο - Σεπτέμβριο ετοιμάζουν την πτυχιακή τους εργασία.
  • Masters by Research. Είναι το μεταπτυχιακό που έχει ελάχιστη παρακολούθηση μαθημάτων.

Σε αυτό οι μεταπτυχιακοί φοιτητές συμμετέχουν σε ομάδα ερευνητικού προγράμματος για το χρονικό διάστημα ενός ή δύο ημερολογιακών ετών. Κάνουν δημοσιεύσεις για την πορεία της έρευνας και στο τέλος γράφουν την πτυχιακή τους με τα αποτελέσματα της έρευνας. Αυτά τα προγράμματα σπουδών είναι συνήθως επιδοτούμενα και προσφέρουν στους μεταπτυχιακούς φοιτητές τα έξοδα της διαβίωσης τους και όλο ή μέρος των διδάκτρων του προγράμματος.

Doctorates

doctorate
Το Διδακτορικό Δίπλωμα (Doctorate) είναι ένα πτυχίο ανώτατων μεταπτυχιακών σπουδών που απονέμεται από πανεπιστήμια και είναι το ανώτατο ακαδημαϊκό πτυχίο που μπορεί να αποκτήσει κανείς. Αποτελεί απαραίτητο εφόδιο για επαγγέλματα όπως αυτά του καθηγητή πανεπιστημίου και του ερευνητή σε πολλά επιστημονικά πεδία. Επίσης πολλοί διδακτορικοί απόφοιτοι ακολουθούν καριέρα σε κυβερνητικούς και μη οργανισμούς ή στον ιδιωτικό τομέα.

Η ελάχιστη χρονική διάρκεια σπουδών ποικίλει από τρία έως πέντε χρόνια.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση

Διεύθυνση

Ανθίμου Γαζή 135, 38333 Βόλος
Τηλέφωνο

Τηλέφωνα

24210 30618, 6977 751460
 
email

Email

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Testimonials

Βρείτε μας στο...