Προετοιμασία

Στα τμήματα προετοιμασίας για Ιταλικά Πανεπιστήμια συμμετέχουν οι εξής κατηγορίες υποψηφίων:

1. Μαθητές Λυκείουitalian

 • Διετές πρόγραμμα προετοιμασίας για σπουδές στα Ιταλικά Πανεπιστήμια  για τους μαθητές της Β' Λυκείου
 • Ετήσιο πρόγραμμα προετοιμασίας  + εντατικό καλοκαιρινό στην Ελλάδα ή στην Ιταλία για τους μαθητές της Γ' Λυκείου.

2. Απόφοιτοι Λυκείου

 • Ετήσιο Οκτάμηνο πρόγραμμα προετοιμασίας (Οκτώβριος - Ιούνιος )
 • Καλοκαιρινό εντατικό πρόγραμμα διάρκειας 2μηνών ( Ιούνιος - Ιούλιος ) στην σχολή μας + 1 μήνα ( Αύγουστο ) σε συνεργαζόμενο Κολλέγιο στην Ιταλία.

Οι υποψήφιοι παρακολουθώντας τα προπαρασκευαστικά τμήματα στη σχολή μας προετοιμάζονται τόσο στην γλώσσα όσο και στην ορολογία της σχολής που έχουν επιλέξει να φοιτήσουν έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η εισαγωγή τους στα Ιταλικά Πανεπιστήμια

Οι υποψήφιοι φοιτητές κοντά μας προετοιμάζονται σωστά αποκτώντας τα εφόδια εκείνα που θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν με επιτυχία καθ' όλη την φοιτητική τους πορεία. Οι ώρες διδασκαλίας ανάλογα με τις απαιτήσεις του τμήματος και των μαθητών ξεπερνούν τις 500 ετησίως.

Το επίπεδο γλώσσας στο οποίο φτάνουν οι υποψήφιοι παρακολουθώντας κάποιο προπαρασκευαστικό τμήμα φτάνει τουλάχιστον σε επίπεδο Medio δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στα προφορικά και την συνομιλία για διάφορα θέματα.

Σχετικά με την προετοιμασία της απαιτούμενης ύλης για τις εισαγωγικές εξετάσεις αξίζει να σημειώσουμε ότι γίνεται με βάση την ύλη που διδάσκεται σε κέντρα προετοιμασίας στην Ιταλία για ιταλούς υποψήφιους φοιτητές με σκοπό την πληρέστερη και καλύτερη κάλυψη σε όλα τα τμήματα προετοιμασίας.

Οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων παρακολουθούν δύο υποχρεωτικά μαθήματα Ιταλικά και Μαθήματα Γενικών Γνώσεων ( Cultura Generale ) και από ένα έως τέσσερα μαθήματα κατεύθυνσης.

 • Ιατρική - Οδοντιατρική - Κτηνιατρικήκαι ειδικότητες που έχουν σχέση με την Ιατρική: Μαθηματικά - Φυσική - Βιολογία - Χημεία - Λογική - Cultura Generale
 • Αρχιτεκτονική: Ιστορία της τέχνης - μαθηματικά - φυσική - σχέδιο - Cultura Generale
 • Πολυτεχνεία: Μαθηματικά - φυσική - σχέδιο
 • Παιδαγωγικά: Γλωσσολογική Κουλτούρα και Λογική, Παιδαγωγική Κουλτούρα και Διδακτική, Λογοτεχνική ,Ιστορική και  Κοινωνική Κουλτούρα, Γεωγραφία, Μαθηματικά και επιστημονική κουλτούρα ( βιολογία, χημεία,κ.α.)
 • Φαρμακευτικές σχολές - Βιοεπιστήμες: Βιολογία - χημεία
 • Νομικές - Θεωρητικές - Οικονομικές σπουδές: γενικές γνώσεις (cultura generale) - ιστορία - αρχές ιταλικού συντάγματος - δίκαιο - πολιτική οικονομία - μαθηματικά ( ανάλογα με την σχολή που θα φοιτήσει ο κάθε υποψήφιος)
 • Καλών Τεχνών: Ιστορία της τέχνης - Σχέδιο - Cultura Generale

Στις σχολές όπου προβλέπονται και γραπτές εισαγωγικές εξετάσεις σε Πανεθνικό Ιταλικό επίπεδο οι υποψήφιοι προετοιμάζονται και σε τεστ λογικής και κατανόησης κειμένων ( Attitudine Logica e Comprensione di testi )

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση

Διεύθυνση

Ανθίμου Γαζή 135, 38333 Βόλος
Τηλέφωνο

Τηλέφωνα

24210 30618, 6977 751460
 
email

Email

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Testimonials

Βρείτε μας στο...