Βαθμολόγηση

Διδακτικές μονάδες (Credit Units)

Οι φοιτητές στις Η.Π.Α. παίρνουν το πτυχίο τους όταν έχουν συμπληρώσει ορισμένο αριθμό διδακτικών μονάδων (credits), που μπορεί να ονομάζονται και «ώρες» (hours/units). Για την απόκτηση ενός πτυχίου Bachelor’s τετραετούς φοίτησης, απαιτούνται συνήθως 120-150 credits, ενώ για την απόκτηση ενός πτυχίου Master’s απαιτούνται συνήθως 30-60 credits. Κάθε μάθημα έχει ορισμένο αριθμό διδακτικών, ερευνητικών ή εργαστηριακών μονάδων (συνήθως τρεις με τέσσερεις), ανάλογα με τη βαρύτητά του. Tέσσερα με πέντε κύρια μαθήματα κάθε εξάμηνο θα σας αποφέρουν περίπου 12-20 διδακτικές μονάδες.

Τρόπος βαθμολόγησης (Grading System)grading

Η βαθμολόγηση στα μαθήματα γίνεται με γράμματα από το Α έως το F (Fail), με αριθμητική κλίμακα 0-4 ή 0-5 (ανάλογα με το πανεπιστήμιο), ή με ενδείξεις «επιτυχία/αποτυχία» (pass/fail) και «λίαν καλώς/καλώς» (high pass/low pass).

Κάθε είδους εργασία και συμμετοχή (διαγωνίσματα, εκθέσεις, εργαστηριακές εργασίες, παρακολούθηση) συμβάλλει στη διαμόρφωση του τελικού βαθμού. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να δίνετε προσοχή και να ανταποκρίνεστε σε κάθε απαίτηση της τάξης, και όχι μόνο στις τελικές εξετάσεις.

Οι απαιτήσεις, ως προς τις υποχρεώσεις και τη βαθμολογία, διαφέρουν από ίδρυμα σε ίδρυμα. Σε προπτυχιακό επίπεδο ο μέσος όρος C είναι το ελάχιστο που απαιτείται ώστε να συνεχίσετε το πρόγραμμα σπουδών σας και να αποκτήσετε το πτυχίο. Σε μεταπτυχιακό επίπεδο, ένας μέσος όρος Β είναι συνήθως το ελάχιστο που απαιτείται ώστε να συνεχίσετε το πρόγραμμα σπουδών σας και να αποκτήσετε το πτυχίο.

Ο σύμβουλος σπουδών (academic advisor) θα σας βοηθήσει να καταρτίσετε το πρόγραμμα των σπουδών σας και να επιλέξετε μαθήματα για κάθε διδακτική περίοδο.

Μέσος όρος (Grade Point Average/GPA)Η ολοκλήρωση των πτυχιακών μαθημάτων διαμορφώνει για κάθε φοιτητή και τον τελικό μέσο όρο (grade point average/GPA). Ο τρόπος βαθμολόγησης που επιλέγει κάθε πανεπιστήμιο καθορίζεται στην αρχή της χρονιάς, ή υπάρχει στο πρόγραμμα σπουδών (course syllabus). Τα περισσότερα πανεπιστήμια προσφέρουν επίσης τίτλους με διάκριση (honors degrees), τους οποίους μπορείτε να αποκτήσετε συμπληρώνοντας επιπλέον αριθμό διδακτικών μονάδων, ή γράφοντας μια πτυχιακή εργασία (οι προϋποθέσεις ποικίλλουν, ανάλογα με το τμήμα ή με το πανεπιστήμιο). Υπάρχουν διαβαθμίσεις στη διάκριση που μπορείτε να λάβετε:

  • ανώτατη διάκριση (summa cum laude)
  • ανώτερη διάκριση (magna cum laude)
  • έπαινος (cum laude)

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση

Διεύθυνση

Ανθίμου Γαζή 135, 38333 Βόλος
Τηλέφωνο

Τηλέφωνα

24210 30618, 6977 751460
 
email

Email

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Testimonials

Βρείτε μας στο...