Αναγνώριση Σπουδών

Επίπεδο σπουδών στα Βουλγάρικα Πανεπιστήμια

Τα κρατικά Βουλγάρικα πανεπιστήμια έχουν υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο και διεθνή αναγνώριση. Όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας διαθέτουν σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή (οργάνωση, εργαστήρια, βιβλιοθήκες, υψηλή τεχνολογία, εργαστήρια πληροφορικής, πανεπιστημιακοί χώροι, κτιριακά κλπ). Όλα αυτά συμβάλλουν στην σωστή εκπαίδευση των φοιτητών οι οποίοι με το πέρας των σπουδών τους αποκτούν επαγγελματισμό και αυτοπεποίθηση ,διεθνή εμπειρία και γνωριμίες διεθνούς επιπέδου. Το εκπαιδευτικό σύστημα ενθαρρύνει τη μάθηση και τις πρακτικές εφαρμογές της. Τα προγράμματα σπουδών συμβαδίζουν με τις ανάγκες της αγοράς, δεν είναι ξεπερασμένα όπως πιστεύουν πολλοί και ανανεώνονται κάθε χρόνο. Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική. Στα μαθήματα οι φοιτητές δεν υπερβαίνουν τους 8 με σκοπό την πιο σωστή και ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων και βασικά την αμεσότητα επικοινωνίας των καθηγητών με τους μαθητές.

Αναγνώριση σπουδών και πτυχίων

Τα πτυχία και το πρόγραμμα σπουδών που ακολουθούν τα Πανεπιστήμια των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αναγνωρισμένα όχι μόνο μεταξύ των κρατών μελών αλλά και άλλων χωρών όπως προκύπτει από τις διακρατικές συμφωνίες που έχουν συνάψει κατά καιρούς τα διάφορα κράτη. Τα Βουλγάρικα Πανεπιστήμια είναι αναγνωρισμένα στην Ελλάδα και υπάρχουν για κάθε ενδιαφερόμενο οι σχετικές λίστες με τα Πανεπιστήμια και τις σχολές στην σχολή μας αλλά και στο. ΔΟΑΤΑΠ.

Αξίζει να σας υπενθυμίσουμε ότι από το ακαδημαϊκό έτος 2006 - 2007 η Βουλγαρία αποτελεί πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αποτέλεσμα τόσο τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας όσο και οι τίτλοι σπουδών που χορηγούνται με το πέρας των σπουδών από τα Πανεπιστήμια να αναγνωρίζονται σύμφωνα με τους κοινοτικούς όρους και συμφωνίες που υπάρχουν ανάμεσα στα κράτη μέλη.

Αγγλόφωνα Προγράμματα

Τα Αγγλόφωνα Προγράμματα είναι αναγνωρισμένα και οι πτυχιούχοι τους αποκτούν επαγγελματικά δικαιώματα κατευθείαν στις κατά τόπους Νομαρχίες σύμφωνα με την απόφαση Αρ. 70/ 28-11-08.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δυνατότητα παρακολούθησης μεταπτυχιακών προγραμμάτων και μάλιστα σε αγγλική γλώσσα. Ενδεικτικά αναφέρουμε το μεταπτυχιακό στην ‘’Ειδική αγωγή’’ από το Πανεπιστήμιο Kliment Ohridski της Σόφια.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση

Διεύθυνση

Ανθίμου Γαζή 135, 38333 Βόλος
Τηλέφωνο

Τηλέφωνα

24210 30618, 6977 751460
 
email

Email

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Testimonials

Βρείτε μας στο...