Μαθητικά Τμήματα

Μαθητικά Τμήματα Υπολογιστών

Α1 Τμήμα αρχαρίων μαθητών Δημοτικού

Το τμήμα αυτό απευθύνεται σε μαθητές των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού που για πρώτη φορά έρχονται σε επαφή με τους υπολογιστές. Είναι ετήσιο (Σεπτέμβριος-Ιούνιος) με ελαφρύ πρόγραμμα, έτσι ώστε οι μαθητές να έχουν τη δυνατότητα άνετης παρακολούθησης και των υπόλοιπων υποχρεώσεων τους.
Στο τέλος του προγράμματος οι μαθητές είναι σε θέση να γνωρίζουν τα βασικά μέρη του υπολογιστή και τις λειτουργίες τους, να οργανώνουν με απλό τρόπο τα αρχεία τους, να χρησιμοποιούν με ευχέρεια το πληκτρολόγιο και το ποντίκι για να σχεδιάζουν, επεξεργάζονται και εκτυπώνουν ένα κείμενο, να χρησιμοποιούν ένα απλό σχεδιαστικό πρόγραμμα, και τέλος να γνωρίζουν τις βασικές δομές του διαδικτύου, ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Internet και να χειρίζονται ένα πρόγραμμα αποστολής και λήψης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθώς και τους κινδύνους από τη χρήση αλλά και τη σωστή αξιοποίηση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (Facebook, Twitter, Instagram, Youtube κα).

Ε1 Τμήμα εφαρμογών

Στο πρώτο τμήμα των εφαρμογών συμμετέχουν μαθητές των πρώτων τάξεων του Γυμνασίου και είναι ετήσιο (Σεπτέμβριος-Ιούνιος) με ελαφρύ πρόγραμμα, έτσι ώστε οι μαθητές να έχουν τη δυνατότητα άνετης παρακολούθησης και των υπόλοιπων υποχρεώσεων τους.

Η ύλη καλύπτει εφαρμογές που αφορούν στην Επεξεργασία Κειμένου, Παρουσιάσεις και Διαδίκτυο.
Στο τέλος του προγράμματος οι μαθητές είναι σε θέση να διαχειρίζονται και να οργανώνουν αρχεία στον Υπολογιστή τους και στο τοπικό Δίκτυο, να αξιοποιούν τους πόρους του τοπικού Δικτύου. Να χρησιμοποιούν με ευχέρεια το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου Word για απλές και προηγμένες εφαρμογές, να δημιουργούν, να επεξεργάζονται και να ολοκληρώνουν μία παρουσίαση έτοιμη προς χρήση με την αξιοποίηση γραφημάτων και διαγραμμάτων που θα συνοδεύονται από ποικιλία ειδικών εφέ. Τέλος να χρησιμοποιούν με ευχέρεια το διαδίκτυο με αποστολή και λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. Συμμετέχουν στις εξετάσεις για την απόκτηση εγκεκριμένης από το Δημόσιο και τον ΑΣΕΠ πιστοποίησης.

Ε2 Τμήμα εφαρμογών

Στο δεύτερο τμήμα των εφαρμογών συμμετέχουν μαθητές του Γυμνασίου - Λυκείου και είναι ετήσιο (Σεπτέμβριος-Ιούνιος) με ελαφρύ πρόγραμμα, έτσι ώστε οι μαθητές να έχουν τη δυνατότητα άνετης παρακολούθησης και των υπόλοιπων υποχρεώσεων τους.

Η ύλη καλύπτει Λογιστικά Φύλλα, Βάσεις Δεδομένων, προχωρημένες λειτουργίες του λειτουργικού συστήματος και αποστολή και λήψη Ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Στο τέλος του προγράμματος οι μαθητές είναι σε θέση να κατανοούν τα περιεχόμενα εφαρμογών λογισμικού και τις χρήσεις δικτύων πληροφοριών μέσω Η/Υ. Να σχεδιάζουν λογιστικά φύλλα με μαθηματικές πράξεις χρησιμοποιώντας βασικούς τύπους και συναρτήσεις και να δημιουργούν γραφήματα και διαγράμματα. Να σχεδιάζουν μια απλή βάση δεδομένων, να ανασύρουν πληροφορίες κάνοντας χρήση ερωτημάτων και να δημιουργούν αναφορές. Τέλος να χρησιμοποιούν με ευχέρεια το διαδίκτυο να εκτυπώνουν ιστοσελίδες και να χειρίζονται ένα πρόγραμμα αποστολής και λήψης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με επισύναψη εγγράφων και αρχείων. Συμμετέχουν στις εξετάσεις για την απόκτηση εγκεκριμένης από το Δημόσιο και τον ΑΣΕΠ πιστοποίησης.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση

Διεύθυνση

Ανθίμου Γαζή 135, 38333 Βόλος
Τηλέφωνο

Τηλέφωνα

24210 30618, 6977 751460
 
email

Email

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Testimonials

Βρείτε μας στο...