Σπουδές στη Βουλγαρία

Σπουδές στη Βουλγαρία

Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, ανέκαθεν ήταν ανάμεσα στις πρώτες στην επιλογή των ελλήνων σπουδαστών και κυρίως εκείνων που επιθυμούσαν να σπουδάσουν Ιατρική, Οδοντιατρική, Φυσικοθεραπεία, Κτηνιατρική και άλλες ιατρικές ειδικότητες.

Οι βασικοί λόγοι αυτής της προτίμησης είναι:

  • Το υψηλό επίπεδο Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, που αναγνωρίζονται διεθνώς
  • Η γειτνίαση με την Ελλάδα και μικρές σχετικά χιλιομετρικές αποστάσεις που καλύπτονται πλέον και με τακτική συγκοινωνία (Σόφια – Πλόβντιβ-Μπλαγκόεβγκραντ)
  • Ο τρόπος ζωής και συνθήκες διαβίωσης (διαμονή, διατροφή, διασκέδαση) συγγενής με τον δικό μας

Στη Βουλγαρία, η Ανώτατη Εκπαίδευση παρέχεται από τα Πανεπιστήμια, τα Οικονομικά Ινστιτούτα, τις Γεωπονικές Σχολές, τα Τεχνολογικά Ινστιτούτα, τις Ιατρικές Σχολές, τις Σχολές Καλών Τεχνών και την Σχολή Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Οι υποψήφιοι προκειμένου να εγγραφούν στο 1ο έτος της σχολής δίνουν εξετάσεις στην βουλγαρική γλώσσα και ορολογία ανάλογα με την ειδικότητα. Ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος που εγγυάται την επιτυχία σε αυτές τις εξετάσεις είναι να παρακολουθήσουν το Προπαρασκευαστικό έτος στη Βουλγαρία σε συνδυασμό με τη την διαμονή στο βουλγάρικο περιβάλλον.

Οι υποψήφιοι φοιτητές Βουλγαρικών πανεπιστημίων μπορούν να παρακολουθήσουν το έτος προετοιμασίας και στην Ελλάδα. Στο MIV λειτουργούν σχετικά τμήματα στα οποία ο ενδιαφερόμενος προετοιμάζεται για την φοίτησή του στο πρώτο έτος σπουδών. Με το τέλος του προγράμματος θα πρέπει οι υποψήφιοι να συμμετάσχουν στις εξετάσεις για την απόκτηση του πτυχίου της Βουλγάρικης γλώσσας σε επίπεδο Β2 το οποίο είναι απαραίτητο για την εγγραφή τους στο πρώτο έτος σπουδών και εφόσον έχουν επιλέξει για την φοίτησή τους το Βουλγαρόφωνο τμήμα.

Η εκμάθηση της βουλγαρικής γλώσσας συνεχίζεται και κατά τα 2 πρώτα έτη φοίτησης στο πανεπιστήμιο.

Το έτος προετοιμασίας κοστίζει ανάλογα με την πόλη και το Πανεπιστήμιο από 2.500 έως 3.500 χιλιάδες ευρώ πράγμα το οποίο σημαίνει σε συνδυασμό με το κόστος διαβίωσης ότι για το έτος προπαρασκευής ο υποψήφιος φοιτητής θα πρέπει να υπολογίσει ένα κόστος περίπου 9.000 ευρώ και πάνω.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση

Διεύθυνση

Ανθίμου Γαζή 135, 38333 Βόλος
Τηλέφωνο

Τηλέφωνα

24210 30618, 6977 751460
 
email

Email

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Testimonials

Βρείτε μας στο...