Σπουδές στην Ιταλία

Σπουδές στην Ιταλία

Η Ιταλία, ιδιαίτερα λόγω της κοντινής της απόστασης από την Ελλάδα, είναι πολύ δημοφιλής στους Έλληνες υποψήφιους φοιτητές, ειδικά στους τομείς της Ιατρικής, της Αρχιτεκτονικής, της Φαρμακευτικής και των Καλών Τεχνών. Η χώρα αυτή μας είναι ιδιαίτερα οικεία, αφού τόσο οι άνθρωποι όσο και το μεσογειακό τοπίο, μοιάζουν με αυτά της Ελλάδας.

Δίδακτρα-Κόστος ζωής-Ιατρική μέριμνα

Τα πανεπιστήμια και τα άλλα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης καθορίζουν τα δίδακτρά τους όπου υπάρχει ένα νόμιμο ελάχιστο ποσό για εγγραφή και μέγιστο ποσό για την συνεισφορά των φοιτητών στο κόστος συντήρησης και εξυπηρέτησής τους. Τα δίδακτρα είναι περίπου 800-1200 € το χρόνο και διαφοροποιούνται από το κάθε ένα πανεπιστήμιο και το οικογενειακό εισόδημα του φοιτητή. Στα ιδιωτικά πανεπιστήμια το ύψος των διδάκτρων είναι μεγαλύτερο.

Για τις μεταπτυχιακές σπουδών καθώς και για προγράμματα σπουδών ειδίκευσης τα δίδακτρα είναι αρκετά υψηλότερα και καθορίζονται από το κάθε πανεπιστήμιο.

Κόστος διαμονής

Το κόστος ζωής διαφέρει από περιοχή σε περιοχή και σε γενικές γραμμές είναι παρόμοιο με της Ελλάδας. Το κόστος σπιτιού είναι περίπου 300€ το μήνα για γκαρσονιέρα, 550€ το μήνα για δυάρι και 700€ για τριάρι. Οι φοιτητές συνήθως μοιράζονται το διαμέρισμα με αποτέλεσμα το κόστος διαμονής να μειώνεται Στο μισό.
Το κόστος σίτισης είναι πολύ προσιτό αφού οι φοιτητές μπορούν να τρώνε στη φοιτητική εστία του πανεπιστημίου με 3€ ή 5€, ανάλογα με την φορολογική δήλωση του γονέα του μαθητή.

Ιατρική μέριμνα

Η ιατρική και φαρμακευτική βοήθεια για τους ξένους φοιτητές στην Ιταλία είναι ρυθμισμένη με τις διεθνείς συμφωνίες και συμβάσεις. Οι φοιτητές από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να έχουν ένα πιστοποιητικό από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας της χώρας τους που θα καλύψει πρώτες-βοήθειες και ιατρική μέριμνα στην Ιταλία. Όταν φθάνουν στην Ιταλία αυτό το πιστοποιητικό θα πρέπει να εγκριθεί από την Τοπική Υπηρεσία Υγείας..

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση

Διεύθυνση

Ανθίμου Γαζή 135, 38333 Βόλος
Τηλέφωνο

Τηλέφωνα

24210 30618, 6977 751460
 
email

Email

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Testimonials

Βρείτε μας στο...