Σπουδές Ιατρικής

ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΟΦΙΑΣ

(Αγγλόφωνο και Βουλγαρόφωνο)

Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας (Βουλγαρίας: Медицински университет в София) ιδρύθηκε το 1917 και είναι οργανωμένο σε 4 Σχολές: Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική, Δημοσίας υγείας.

Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας είναι το αρχαιότερο ίδρυμα της τριτοβάθμιας ιατρικής εκπαίδευσης στη Βουλγαρία. Η αυτού Μεγαλειότης ο Zar Φερδινάνδος ίδρυσε με διάταγμα το 1917 την ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Σόφιας.

Η Ιατρική Σχολή ιδρύθηκε το 1950 από το Πανεπιστήμιο της Σόφιας και έγινε ανεξάρτητη ως Ιατρική Ακαδημία με δύο σχολές: Ιατρικής και Οδοντιατρικής. Το 1951 προστέθηκε η Φαρμακευτική σχολή. Από τις 21 Μαΐου 1995 σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη από την Εθνοσυνέλευση, το Ανώτερο Ινστιτούτο Ιατρικής έγινε Ιατρικό Πανεπιστήμιο. Σήμερα το Ιατρικό Πανεπιστήμιο προσφέρει σπουδές σύμφωνα με τα παγκόσμια ιατρικά πρότυπα με υψηλό επίπεδο θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης των φοιτητών.

Η διάρκεια σπουδών είναι 6 χρόνια και τα δίδακτρα 8.000 ευρώ το χρόνο (αγγλόφωνα) και 7.000 ευρώ το χρόνο (βουλγαρόφωνα). Τα δίδακτρα πληρώνονται σε δυο ισόποσες δόσεις στην αρχή κάθε εξαμήνου.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΟ ΠΛΕΒΕΝ (PLEVEN )

Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Πλέβεν (Медицински университет - Плевен, Meditsinski universitet) είναι ένα από τα πέντε ιατρικά ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Βουλγαρία. Είναι το μόνο πανεπιστήμιο στην πόλη του Πλέβεν και ιδρύθηκε το 1974 με βάση το πρώην περιφερειακό νοσοκομείο που ιδρύθηκε το 1865. Το πανεπιστήμιο ενοποιεί μια μεγάλη σύγχρονη κλινική, ένα νοσοκομείο με εξειδικευμένες κλινικές και τμήματα της έρευνας. Έχει δύο σχολές, την Ιατρική σχολή που καλύπτει τα θέματα της ιατρικής, αποκατάστασης και εργοθεραπείας, και τη Σχολή Δημόσιας Υγείας που καλύπτει την υγειονομική περίθαλψη. Υπάρχουν επίσης δύο ξενώνες με συνολικά 315 κλίνες σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια.

H ιατρική σχολή του Πλέβεν είναι φημισμένη για το υψηλό επίπεδο σπουδών που παρέχει στους φοιτητές. Διαθέτει το μεγαλύτερο κέντρο λαπαροσκοπικής και ρομποτικής χειρουργικής στα Βαλκάνια. Είναι η αρχαιότερη Ιατρική σχολή της Βουλγαρίας με υψηλού επίπεδου και διεθνούς φήμης επιστημονικό προσωπικό.

Η διάρκεια σπουδών είναι 6 χρόνια και τα δίδακτρα 7.000 ευρώ το χρόνο (αγγλόφωνα) και 6.000 ευρώ το χρόνο (βουλγαρόφωνα). Τα δίδακτρα πληρώνονται σε δυο ισόποσες δόσεις στην αρχή κάθε εξαμήνου.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΦΙΛΛΙΠΟΥΠΟΛΗ ( PLOVDIV) (Αγγλόφωνο και Βουλγαρόφωνο)

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής – Plovdiv (Φιλιππούπολη), πιο γνωστό μέχρι πρόσφατα με το όνομα VMI - Plovdiv (που σημαίνει Ανώτατο Ιατρικό Ινστιτούτο του Πλόβντιβ) (ВМИ- Висш Медицински Институт – Пловдив), ιδρύθηκε το 1945. Περιλαμβάνει τα Τμήματα Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, τμήμα Υγειονομικής φροντίδας, ένα Ιατρικό Κολλέγιο (8 διαφορετικών ειδικοτήτων) και ιδιόκτητες νοσοκομειακές εγκαταστάσεις χωρητικότητας 2.000 κλινών. Διαθέτει όλα τα απαραίτητα τμήματα για παροχή τριτοβάθμιας ιατρικής εκπαίδευσης σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα. Παρέχει θεωρητική, προκλινική και κλινική εκπαίδευση, διαθέτει εργαστήρια, κλινικές και άλλες μονάδες με σύγχρονο εξοπλισμό για τη διάγνωση και τη θεραπεία των νοσημάτων ενώ δίνει την δυνατότητα της εκπαίδευσης, πρακτικής εξάσκησης και έρευνας, στους φοιτητές Ιατρικής, Οδοντιατρικής και άλλων ειδικοτήτων.

Η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου προσφέρει στους φοιτητές περισσότερους από 170 000 τόμους στον τομέα της ιατρικής σε πολλές γλώσσες, καθώς και μια αίθουσα Internet και ένα σύστημα τοπικού δικτύου (με Medline και Micromedex). Για τα επιστημονικά ζητήματα το Πανεπιστήμιο εκδίδει το δικό του περιοδικό που ονομάζεται “Folia Medica”, όπου ανταλλάσσονται απόψεις μεταξύ πολλών επιστημόνων από διάφορες χώρες.

Κάθε χρόνο μεγάλος αριθμός Βουλγάρων και αλλοδαπών, φοιτούν στα τμήματα (προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών) του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Φιλιππούπολης (Plovdiv). Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής – Plovdiv εκτός από την προπτυχιακή και μεταπτυχιακή εκπαίδευση υλοποιεί και την συνεχή ειδίκευση και εξειδίκευση των επιστημόνων υγείας.

Περισσότεροι από 7.500 φοιτητές είναι εγγεγραμμένοι σε προγράμματα του πανεπιστημίου. Το διδακτικό προσωπικό πλήρους απασχόλησης αποτελείται από 34 τακτικούς καθηγητές, 167 αναπληρωτές καθηγητές και 360 επίκουρους καθηγητές. Η Ιατρική σχολή της Φιλιππούπολης είναι μια σίγουρη και καλή επιλογή για μια λαμπρή σταδιοδρομία στης Ιατρικές επιστήμες.

Η διάρκεια σπουδών είναι 6 χρόνια και τα δίδακτρα 8.000 ευρώ το χρόνο (αγγλόφωνα) και 7.000 ευρώ το χρόνο (βουλγαρόφωνα). Τα δίδακτρα πληρώνονται σε δυο ισόποσες δόσεις στην αρχή κάθε εξαμήνου.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΒΑΡΝΑ (Αγγλόφωνο και Βουλγαρόφωνο)

Η Ιατρική σχολή της Βάρνας αποτελείται από το τμήμα Ιατρικής, Φαρμακευτικής και Οδοντιατρικής. Οι δυο πανεπιστημιακές κλινικές, Αγιά Μαρίνα και Αγιά Αννα είναι σε μικρή απόσταση από το πανεπιστήμιο και παρέχουν υψηλού επίπεδου πρακτική εξάσκηση στους υποψηφίους γιατρούς. Η Ιατρική σχολή της Βάρνας διαθέτει και αγγλόφωνο τμήμα σπουδών.

Η διάρκεια σπουδών είναι 6 χρόνια και τα δίδακτρα 8.000 ευρώ το χρόνο (αγγλόφωνα) και 7.000 ευρώ το χρόνο (βουλγαρόφωνα). Τα δίδακτρα πληρώνονται σε δυο ισόποσες δόσεις στην αρχή κάθε εξαμήνου.

ΑΓΓΛΟΦΩΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Από το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008 λειτουργούν στην Βουλγαρία Αγγλόφωνα τμήματα στην Ιατρική και την Φαρμακευτική και από το 2011 Οδοντιατρικής και Κτηνιατρικής.

Ενημερώνουμε τους υποψήφιους ιατρικής, οδοντιατρικής, κτηνιατρικής και φαρμακευτικής ότι πλέον με απόφαση του Υπουργείου Παδείας στις ανωτέρω σχολές θα υπάρχουν εξετάσεις Βιολογίας - Χημείας - Αγγλικών στην έδρα του Πανεπιστημίου. Για να πολλαπλασιάστε τις πιθανότητες επιτυχίας σ' αυτά τα τεστ, η Σχολή μας προσφέρει κύκλους μαθημάτων προετοιμασίας που ξεκινούν κάθε μήνα.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση

Διεύθυνση

Ανθίμου Γαζή 135, 38333 Βόλος
Τηλέφωνο

Τηλέφωνα

24210 30618, 6977 751460
 
email

Email

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Testimonials

Βρείτε μας στο...