Το εκπαιδευτικό σύστημα

Περισσότερα από 3.800 κολέγια και πανεπιστήμια προσφέρουν προπτυχιακά προγράμματα στις Η.Π.Α., ενώ τουλάχιστον 2.000 πανεπιστήμια προσφέρουν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών.

mapΗ ανώτατη εκπαίδευση στις Η.Π.Α. χωρίζεται κυρίως σε ιδιωτική και δημόσια ή πολιτειακή (state). Και τα δύο είδη προσφέρουν αναγνωρισμένα πτυχία, ενώ διαφέρουν κυρίως ως προς τον τρόπο χρηματοδότησής τους. Η ποιότητα των σπουδών δεν έχει σχέση με τον ιδιωτικό ή δημόσιο χαρακτήρα των πανεπιστημίων, αλλά εξαρτάται από το επίπεδο του διδακτικού προσωπικού, τις εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες (βιβλιοθήκες, εργαστήρια, υπολογιστές, κ.ά.), την ύπαρξη και χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων, πράγμα που πιστοποιείται μέσω αντικειμενικών διαδικασιών και φορέων με τα ίδια κριτήρια.

Ένας από τους κύριους παράγοντες που θα πρέπει να παίξει ρόλο στην επιλογή προγράμματος σπουδών είναι εάν το πανεπιστήμιο έχει την απαραίτητη πιστοποίηση και αναγνώριση.

Ιδιωτικά και δημόσια κολέγια, πανεπιστήμια, ινστιτούτα (Private & Public Colleges, Universities, Institutes)

Οι όροι «πανεπιστήμιο», «κολέγιο» και «ινστιτούτο σπουδών» χρησιμοποιούνται στις Η.Π.Α.συνήθως εναλλακτικά. Τα κολέγια έχουν μικρότερο αριθμό φοιτητών και προσφέρουν συνήθως προπτυχιακούς τίτλους σπουδών χωρίς να αποκλείεται και η προσφορά μεταπτυχιακών σε ορισμένα, ενώ ένα πανεπιστήμιο προσφέρει πάντα και μεταπτυχιακούς τίτλους. Τα ινστιτούτα συνήθως εξειδικεύονται σε συγκεκριμένο γνωστικό πεδίο (λ.χ., ινστιτούτο τεχνολογίας, ινστιτούτο τέχνης και σχεδίου, κ.ο.κ.)

Κοινοτικά ή Διετή (Community), Τεχνικά και Eπαγγελματικά (Technical and Vocational Colleges) κολέγια

Οι σπουδές στα κοινοτικά κολέγια, γνωστά και ως κολέγια ανώτερης εκπαίδευσης (Junior ή Community Colleges) ή διετή (two-year colleges), προσφέρουν πολύ καλή τεχνική και επαγγελματική κατάρτιση, καθώς και ακαδημαϊκή επιμόρφωση σε διάφορους τομείς. Υπάρχουν περισσότερα από 1.200 κοινοτικά κολέγια στις Η.Π.Α., κυρίως δημόσια, που κατά κανόνα συνεργάζονται με τα πανεπιστήμια της πολιτείας τους ή με την τοπική αγορά, ώστε να προετοιμάζουν τους φοιτητές είτε για περαιτέρω ακαδημαϊκές σπουδές, είτε για άμεση εύρεση εργασίας. Τα κοινοτικά κολέγια έχουν γενικά χαμηλό κόστος, και συνήθως δεν προσφέρουν φοιτητική στέγη.

Τα τεχνικά και επαγγελματικά κολέγια ειδικεύονται αποκλειστικά στην προετοιμασία των φοιτητών για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας. Προσφέρουν συνήθως διετή προγράμματα σπουδών, που καλύπτουν τη θεωρία ενός συγκεκριμένου τεχνικού επαγγέλματος, παράλληλα με την πρακτική εξάσκησή του.

Τα εκκλησιαστικά κολέγια και τα κολέγια αποκλειστικά για άντρες ή για γυναίκες είναι πάντοτε ιδιωτικά.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση

Διεύθυνση

Ανθίμου Γαζή 135, 38333 Βόλος
Τηλέφωνο

Τηλέφωνα

24210 30618, 6977 751460
 
email

Email

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Testimonials

Βρείτε μας στο...