TOEIC

Τι είναι το TOEIC

Το TOEIC είναι ένα πτυχίο με πάνω από 5 εκατομμύρια εξεταζόμενους παγκοσμίως. Προτιμάται από εφήβους και ενήλικες ως αποδεικτικό γνώσης της Αγγλικής γλώσσας για πολλούς λόγους. Πρώτον, το συγκεκριμένο τεστ δίνει στον εξεταζόμενο ένα τελικό σκορ σύμφωνα με το οποίο, ο εξεταζόμενος μπορεί να πιάσει ένα από τα παρακάτω επίπεδα: Β1 (μέτρια γνώση), Β2 (καλή γνώση),  Γ1 (πολύ καλή γνώση). Δεύτερον, το τεστ αποτελείτε από μόνο 2 μέρη (Listening, Reading) και διαρκεί μόνο 2 ώρες. Και τέλος, είναι μια εξέταση που διεξάγεται 4 φορές το μήνα, μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή έως και 1 βδομάδα πριν, και δίνει αποτελέσματα μέσα σε 5 μέρες.

Ημερομηνίες Εξετάσεων

Οι εξετάσεις του TOEIC διεξάγονται 4 φορές τον μήνα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σε τακτά χρονικά διαστήματα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος. Η εγγραφή γίνετε έως και μια βδομάδα πριν τις εξετάσεις και μπορείτε να εγγραφείτε online. Το κόστος για μία εξεταστική περίοδο είναι 150 ευρώ.

Πως βγαίνει η βαθμολογία

Η βαθμολογία βγαίνει από το 1 - 990. Το κάθε μέρος του τεστ βαθμολογείτε από το ένα έως το 445 και το άθροισμα τους δίνει το συνολικό σκορ. Για παράδειγμα: (Listening 340, Reading 260, Total 600). 

Εάν έχετε ήδη δώσει εξετάσεις μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα σας εδώ με τον αριθμό της ταυτότητας σας και την ημερομηνία γέννησης σας.

Οι απαιτούμενες βαθμολογίες

Το τεστ είναι αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ στα επίπεδα Β1 (μέτρια γνώση), Β2 (καλή γνώση), Γ1 (πολύ καλή γνώση). Δεν αναγνωρίζεται στο επίπεδο Γ2 (τέλεια γνώση). Η αναγνώριση του πτυχίου αυτού (όπως και όλων τον πτυχίων που δέχεται ο ΑΣΕΠ) είναι εφ’ όρου ζωής και οι αντιστοιχίες είναι οι εξής:

Β1 (μέτρια γνώση)  σκορ 405 - 500, Β2 (καλή γνώση) σκορ 505 - 780, Γ1 (πολύ καλή γνώση) σκορ 785 - 900

Το τεστ σε τμήματα

Το τεστ αποτελείτε από δυο τμήματα, το Listening και το Reading και έχει ένα πολύ μικρό διάλειμμα μεταξύ τους ίσα ίσα για να δοθούν οι οδηγίες.

 Listening

Η διάρκεια του είναι 45 λεπτά και αποτελείται από 100 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών οι οποίες χωρίζονται σε 4 τμήματα:

  1. Φωτογραφίες. Εδώ σας δίνονται 10 φωτογραφίες, για την κάθε μια σας  δίνονται 4 πιθανές περιγραφές, από τις οποίες  πρέπει να επιλέξετε την σωστή.
  2. Ερωτήσεις με απαντήσεις. Εδώ σας δίνονται 30 ερωτήσεις, για την κάθε μια σας  δίνονται 3 πιθανές απαντήσεις, από τις οποίες  πρέπει να επιλέξετε την σωστή.
  3. Διάλογοι. Εδώ σας δίνονται 10 διάλογοι, ο κάθε ένας ακολουθείτε από 3 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών.
  4. Μονόλογοι. Εδώ σας δίνονται 10 μονόλογοι (ανακοινώσεις διαφημίσεις κτλ), ο κάθε ένας ακολουθείτε από 3 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών.
Διαβάστε καλά τα γραπτά στο 3ο και 4ο μέρος πριν ακούσετε το audio. Το Listening είναι ένας αγώνας δρόμου μεταξύ εσάς και του ακουστικού υλικού (audio)

Reading

Η διάρκεια του είναι 75 λεπτά και αποτελείται από 100 ερωτήσεις  πολλαπλών επιλογών οι οποίες χωρίζονται σε 3 τμήματα

  1. Γραμματική – Λεξιλόγιο. Τα πρώτα 40 ερωτήματα είναι ένας συνδυασμός λεξιλογίου και γραμματικής.
  2. Clauses - Τα 12 ερωτήματα αυτού του σκέλους είναι συμπλήρωση κενών σε κείμενα (clauses). Τα ερωτήματα είναι ένας συνδυασμός λεξιλογίου, γραμματικής και κατανόησης.
  3. Κείμενα. Το τελευταίο μέρος του τεστ αποτελείται από μία σειρά μικρών κειμένων (Τα 48 ερωτήματα εδώ αφορούν την κατανόηση των κειμένων).
Η κατανομή του χρόνου είναι σημαντική (προτείνεται Α+Β 30 λεπτά η λιγότερο και Γ 45 λεπτά ή περισσότερο). Δουλέψτε σιγά σιγά προς αυτούς τους χρόνους.

graduation1
Προετοιμασία στο
MIV

Η σχολή μας παρέχει υπηρεσίες για κάθε ανάγκη και ανάλογα με την περίπτωση. Τα τμήματα είναι ολιγομελή και η κατανομή σε αυτά είναι ανά επίπεδο γνώσης. Οι παροχές μας είναι οι εξής:

  • Ενημερωτικό σεμινάριο. Αυτό το σεμινάριο διαρκεί τρεις ώρες και δίνει την δυνατότητα στον μαθητή να γνωρίσει το τεστ και τα σημεία στα οποία απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Αυτό προτείνεται για άτομα με υψηλό επίπεδο γνώσης της γλώσσας που μάλλον δεν χρειάζονται ιδιαίτερη προετοιμασία ή δεν είναι διατεθειμένοι να παρακολουθήσουν μαθήματα.
  • Ιδιαίτερα μαθήματα. Ευέλικτος τρόπος μάθησης, το μάθημα βοηθάει τον μαθητή να κινηθεί με την δική του ταχύτητα και να απορροφήσει το υλικό με τον δικό του ρυθμό.
  • Ολιγομελή τμήματα (έως 5 ατόμων). Ο μειωμένος αριθμός των ατόμων στην τάξη βοηθάει στην καλύτερη προετοιμασία τους. Ο διαχωρισμός τους ανά επίπεδο διευκολύνει την ροή του μαθήματος και βεβαιώνει την ορθή κατανόηση του υλικού από όλους.

Με βάση τα στατιστικά της σχολής μας, οι μαθητές μας πιάνουν ή ξεπερνούν το στόχο τους βρίσκονται σε ένα ποσοστό που αγγίζει το 100%.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση

Διεύθυνση

Ανθίμου Γαζή 135, 38333 Βόλος
Τηλέφωνο

Τηλέφωνα

24210 30618, 6977 751460
 
email

Email

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Testimonials

Βρείτε μας στο...