Δανειοδότηση Masters στη Βρετανία

 

Δανειοδότηση Μεταπτυχιακών στη Βρετανία


Ανακοινώθηκε από την Βρετανική κυβέρνηση ότι για την ακαδημαϊκή χρονιά 2020-21 οι φοιτητές που προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να εξασφαλίζουν ευνοϊκό φοιτητικό δάνειο έως 11.000 λίρες για την πληρωμή των διδάκτρων, της διαβίωσης και των γενικότερων εξόδων του μεταπτυχιακού τους προγράμματος Master (Taught ή Research).

Η θετική αυτή εξέλιξη διευκολύνει αφάνταστα την προσπάθεια των ελλήνων φοιτητών για την απόκτιση ενός μεταπτυχιακού τίτλου καθώς μειώνει σημαντικά το οικονομικό κόστος που πολλές φορές ήταν απρόσιτο.

Ακόμα η Βρετανική κυβέρνηση με επίσημη δήλωση του αρμόδιου υπουργού κάνει γνωστό ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως μεταβολή στις διαδικασίες φοίτησης (πχ visa, δανειοδότηση κλπ) των υποψηφίων για την ακαδημαϊκή χρονιά 2020-21. Ισχύει ότι ακριβώς ίσχυε μέχρι τώρα.

Την υποβολή αίτησης (διαδικασία-έγγραφα) και έγκρισης του φοιτητικού δανείου την αναλαμβάνει εξ' ολοκλήρου η σχολή μας ως μέρος της συνολικής υπηρεσίας εξασφάλισης θέσης στο πανεπιστήμιο.
Απαραίτητα έγγραφα: Πτυχίο, Αναλυτική βαθμολογία, Πιστοποίηση γλώσσας, Δύο συστατικές επιστολές από καθηγητές, CV, Personal Statement.

 Η σχολή μας είναι κλειστή για τους υποψήφιους λόγω της πανδημίας του Κορονοϊού. Παρ' όλα αυτά, λειτουργούμε ηλεκτρονικά, η Γραμματεία δέχεται ερωτήματα και κάνει ενημερώσεις μέσω τηλεφώνου (6977751460), Skype και email. Για τους υποψήφιους του Σεπτεμβρίου 2020 συνεχίζεται ηλεκτρονικά η συγκρότηση φακέλου και υποβολή αιτήσεων. Επίσης γίνονται διαδικτυακά μαθήματα για το τεστ IELTS.
Η ιστοσελίδα μας θα σας ενημερώνει συνεχώς για κάθε νεώτερο.

Αιτήσεις και κατοχύρωση θέσης σε Βρετανικά πανεπιστήμια

Για τους υποψήφιους φοιτητές - πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης της εκπαιδευτικής περιόδου 2020-21 δεν θα υπάρξει καμία απολύτως αλλαγή στις διαδικασίες φοίτησης (πχ visa, φοιτητικό δάνειο κλπ). Οι υποψήφιοι που θα εισαχθούν τον Σεπτέμβριο του 2020 θα ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στο ίδιο ακριβώς καθεστώς που ισχύει τώρα. Αυτά έχει ανακοινώσει επίσημα η Βρετανική κυβέρνηση. Επομένως οι όποιες διαδικασίες του "Brexit" δεν σας αφορούν.

Ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος των αιτήσεων (late applications) για εισαγωγή τον Σεπτέμβριο 2020. Η έγκαιρη κατάθεση του φακέλου εξασφαλίζει καλύτερες προϋποθέσεις προσφοράς θέσεων (offers) και περισσότερες επιλογές φοιτητικής εστίας.

Η σχολή μας ως επίσημος αντιτπρόσωπος (Branch Κεντρικής Ελλάδας) του Πανεπιστημίου του Σάντερλαντ, προσφέρει όλες τις υπηρεσίες των υποψηφίων του πανεπιστημίου εντελώς ΔΩΡΕΑΝ.

Η σχολή μας είναι κλειστή για τους υποψήφιους λόγω της πανδημίας του Κορονοϊού. Παρ' όλα αυτά, λειτουργούμε ηλεκτρονικά, η Γραμματεία δέχεται ερωτήματα και κάνει ενημερώσεις μέσω τηλεφώνου (6977751460), Skype και email. Για τους υποψήφιους του Σεπτεμβρίου 2020 συνεχίζεται ηλεκτρονικά η συγκρότηση φακέλου και υποβολή αιτήσεων. Επίσης γίνονται διαδικτυακά μαθήματα για το τεστ IELTS.
Η ιστοσελίδα μας θα σας ενημερώνει συνεχώς για κάθε νεώτερο.


aitiseis
Το MIV ως το μόνο επίσημο Foundation Center στη περιοχή μας από το 1994, έχει την εμπειρία, και τις κατάλληλες συνεργασίες ώστε να εξασφαλίζει εγγυημένα θέσεις στους υποψηφίους με τα κατάλληλα προσόντα στα πανεπιστήμια και στις ειδικότητες της επιλογής τους. Οι ενδιαφερόμενοι που επισκέπτονται ή επικοινωνούν με τη Σχολή για πληροφορίες και αιτήσεις καλό θα είναι να έχουν διαθέσιμο ένα αντίγραφο του Απολυτηρίου Λυκείου και όποιο πιστοποιητικό Αγγλικής ή άλλης Ξένης Γλώσσας διαθέτουν.

Τo MIV αναλαμβάνει να ολοκληρώσει όλη τη διαδικασία ένταξης στο Πανεπιστήμιο και κατοχύρωση θέσης (παρέχεται ενυπόγραφη εγγύηση επιστροφής χρημάτων). Αναλυτικά:

 • συμβουλευτική υπηρεσία για την επιλογή της κατάλληλης ειδικότητας
 • επιλογή των κατάλληλων πανεπιστημίων ή κολεγίων προετοιμασίας εφ' όσον αυτό απαιτείται
 • όλη την αλληλογραφία και επικοινωνία με τα πανεπιστήμια
 • επιμέλεια της σύνταξης της αίτηση UCAS
 • καθοδήγηση στη σύνταξη του βιογραφικού σημειώματος του υποψηφίου (personal statement)
 • συστατική επιστολή
 • κατάθεση εγγράφων που θα ζητηθούν
 • εξασφάλιση φοιτητικής εστίας
 • σύνταξη και υποβολή αίτησης για απαλλαγή διδάκτρων και εξασφάλισης φοιτητικού δανείου
 • αιτήσεις για συμμετοχή σε εξετάσεις πτυχίου Αγγλικής Γλώσσας (εφ’ όσον απαιτείται)
 • εξασφάλιση των οικονομικών αεροπορικών εισιτηρίων

Επίσης μπορεί να σας προσφέρει εφ' όσον απαιτείται:

 • Πρόγραμμα προετοιμασίας (Year Foundation course) για πανεπιστήμια και σχολές υψηλών απαιτήσεων (λειτουργούν τμήματα για κάθε ειδικότητα)
 • Προετοιμασία για τις εξετάσεις IELTS και TOEFL με 100% επιτυχία (Η σχολή είναι επίσημο Εξεταστικό Κέντρο για τις εξετάσεις TOEFL στην κεντρική Ελλάδα)

Στο MIV θα βρείτε κατανόηση, φιλική εξυπηρέτηση, ολοκληρωτική εφαρμογή όσων έχουν συμφωνηθεί και ΠΡΟΣΙΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις, αποταθείτε στα τηλέφωνα 24210 30618 και 6977 751460 για ραντεβού και άμεση προώθηση των αιτήσεων.

Εγγραφές και μετεγγραφές σε πανεπιστήμια της Βουλγαρίας

kliment ochriski

Συνεχίζονται οι αιτήσεις με την υποβολή των δικαιολογητικών για την εισαγωγή σε Αγγλόφωνα μεταπτυχιακά προγράμματα σε όλες τις ειδικότητες. Η παρακολούθηση είναι ευέλικτη (ένα ΣΚ στις τρεις εβδομάδες) ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν εργαζόμενοι μεταπυχιακοί φοιτητές και ολοκληρώνεται σε τρία εξάμηνα.

Αιτήσεις Διδακτορικών

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν σε ερευνητικά διδακτορικά προγράμματα έχουν αυτή τη δυνατότητα με επιλογή του αντικειμένου έρευνας. Η σχολή μας αναλαμβάνει να προωθήσει και να ολοκληρώσει την ένταξη τους στο διδακτορικό της επιλογής τους. Η διαδικασία περιλαμβάνει:

 • Όλες τις προβλεπόμενες μεταφράσεις
 • Αναγνώριση του μεταπτυχιακού (Master)
 • Εύρεση του καθηγητή που θα αναλάβει τον υποψήφιο διδάκτορα
 • Ολοκλήρωση της ένταξης του υποψήφιου στο πρόγραμμα

Το κόστος των διδάκτρων ξεκινάει από 2.300 ευρώ ανά έτος. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε διάστημα τριών ετών (έξι εξάμηνα) αλλά υπάρχει η δυνατότητα ολοκλήρωσης και σε λιγότερο χρόνο με αντίστοιχη μείωση των διδάκτρων.

Αιτήσεις Πτυχιακών

Για τους αποφοίτους Λυκείου που θα ήθελαν να συνεχίσουν τις σπουδές τους χωρίς υψηλές απαιτήσεις εισαγωγής (βαθμός απολυτηρίου, συνεντεύξεις κλπ) και με βατό σύστημα εισαγωγής, οι πανεπιστημιακές σχολές της Βουλγαρίας είναι μία εξαιρετική επιλογή. Πολλά είναι τα πλεονεκτήματα και κυρίως πτυχία διεθνώς αναγνωρισμένα (και από το ΔΟΑΤΑΠ). Το έμπειρο προσωπικό του Γραφείου μας στη Σόφια θα τακτοποιήσει με απόλυτο εππαγελματισμό όλες τις εκρεμότητες και θα εξασφαλίσει την ομαλή έναρξη των σπουδών σας χωρίς παρατράγουδα, στην ειδικότητα και στη σχολή της επιλογής σας. Οι υποψήφιοι μπορούν να τα καταθέτουν στη σχολή μας τα απαραίτητα έγγραφα για την εισαγωγή στο ακαδημαϊκό έτος 2020-21.

Για να πολλαπλασιάστε τις πιθανότητες επιτυχίας στα εισαγωγικά τεστ, η Σχολή μας προσφέρει ειδική προετοιμασία μέσα από την αντίστοιχη ιστοσελίδα.

Με αφορμή τους ισχυρισμούς κάποιων "Γραφείων" ότι εγγυόνται την εισαγωγή υποψηφίων ή ότι εκπροσωπούν Ιατρικές σχολές θα θέλαμε να σας ενημερώνουμε ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Παραθέτουμε μεταφρασμένο το κείμενο που υπάρχει στην ιστοσελίδα του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Σόφιας:

"Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας δεν θα συνάψει Συμβόλαια για την πρόσληψη φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2019/2020. Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σόφιας δεν εξουσιοδότησε κανέναν να τον εκπροσωπήσει. Δεν υπάρχουν επίσημα διαπιστευμένοι εκπρόσωποι του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Σόφιας."

Ημερομηνίες για τα έως τώρα ανακοινοθέντα εισαγωγικά τεστ των Ιατρικών σχολών:

Medical: 13/9/20 - Αιτήσεις από 15/7 έως 10/9
Plovdiv: 23/6, 14/7 και 1/9 - Αιτήσεις από 4/3 έως 22/6
Stara Zagora 15/9
Varna: 25/4, 20/6, 25/7 και 12/9

 Η σχολή μας είναι κλειστή για τους υποψήφιους λόγω της πανδημίας του Κορονοϊού. Παρ' όλα αυτά, λειτουργούμε ηλεκτρονικά, η Γραμματεία δέχεται ερωτήματα και κάνει ενημερώσεις μέσω τηλεφώνου (6977751460), Skype και email. Για τις αιτήσεις των Ιατρικών/Οδοντιατρικών/Φαρμακευτικών σχολών, όλα θα εξαρτηθούν από την τελική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας της ημερομηνίας των πανελληνίων εξετάσεων.
Η ιστοσελίδα μας θα σας ενημερώνει συνεχώς για κάθε νεώτερο.

Εγγραφές σε πανεπιστημιακές σχολές της Ολλανδίας

study in
 
Οι υποψήφιοι για τα Ολλανδικά πανεπιστήμια θα πρέπει να προετοιμάζονται για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου 2020. Υπάρχουν πολλές επιλογές αγγλόφωνων προγραμμάτων με χαμηλά ετήσια δίδακτρα 2.080 Ευρώ.

Επόμενες καταληκτικές ημερομηνίες (deadlines) για την κατάθεση των αιτήσεων είναι 1η Απριλίου, 1η Μαΐου και 1η Ιουνίου. 

 • Τα βασικά έγγραφα που απαιτούνται για αιτήσεις 1ου πτυχίου είναι: Απολυτήριο εφ' όσον έχει ήδη εκδοθεί (πρωτότυπο και μεταφρασμένο), Έλεγχος Προόδου (πρωτότυπο και μεταφρασμένο), χρονολογικό βιογραφικό (CV), letter of motivation, συστατική επιστολή από το Λύκειο (πρωτότυπο και μεταφρασμένο), πτυχίο αγγλικών, αντίγραφο ταυτότητας και διαβατηρίου και φωτογραφία.

 • Τα βασικά έγγραφα που απαιτούνται για αιτήσεις Μεταπτυχιακών είναι: Απολυτήριο (πρωτότυπο και μεταφρασμένο), Αναλυτική βαθμολογία (πρωτότυπο και μεταφρασμένο), Πτυχίο εφ' όσον έχει ήδη εκδοθεί (πρωτότυπο και μεταφρασμένο), χρονολογικό βιογραφικό (CV), letter of motivation, συστατική επιστολή από δύο καθηγητές, πτυχίο αγγλικών, αντίγραφο ταυτότητας και διαβατηρίου και φωτογραφία.

Τα έγγραφα θα πρέπει να βρίσκονται έγκαιρα στη σχολή μας ώστε να μπορέσουν να ελεγχθούν, επεξεργαστούν και κατατεθούν.

Η σχολή μας είναι κλειστή για τους υποψήφιους λόγω της πανδημίας του Κορονοϊού. Παρ' όλα αυτά, λειτουργούμε ηλεκτρονικά, η Γραμματεία δέχεται ερωτήματα και κάνει ενημερώσεις μέσω τηλεφώνου (6977751460), Skype και email. Για τους υποψήφιους του Σεπτεμβρίου 2020 συνεχίζεται ηλεκτρονικά η συγκρότηση φακέλου και υποβολή αιτήσεων. Επίσης γίνονται διαδικτυακά μαθήματα για το τεστ IELTS.
Η ιστοσελίδα μας θα σας ενημερώνει συνεχώς για κάθε νεώτερο.

Ημερομηνίες και προθεσμίες για τις εξετάσεις TOEFL

CTASGraphicSmall PMS288
Το
MIV σε άμεση συνεργασία με την ETS (Educational Testing Services) στο Princeton του New Jersey, ανέλαβε να διενεργεί εξετάσεις για το TOEFL τεστ στις εγκαταστάσεις μας στο Βόλο. Αφού ελέγχθηκαν οι υποδομές σε υπολογιστικά συστήματα και δίκτυα από την Thomson Prometric που έχει την ευθύνη του τεχνικού ελέγχου των τεστ, τα εργαστήρια υπολογιστών της σχολής εντάχθηκαν στο διεθνές δίκτυο για την διενέργεια εξετάσεων TOEFL. Οι πρώτες εξετάσεις διεξήχθησαν την Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2006 και συνεχίζονται κάθε μήνα.

Επόμενη εξεταστική περίοδος του Κέντρου μας θα οριστεί και θα ανακοινωθεί όταν με το καλό θα εκλείψουν τα μέτρα αποκλεισμού λόγω της πανδημίας του Κορονοϊού. Μέχρι τότε να είμαστε όλοι καλά και να προσέχουμε.

Για οποιαδήποτε βοήθεια στη διαδικασία εγγραφής, αποταθείτε στη Γραμματεία της σχολής.   

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση

Διεύθυνση

Ανθίμου Γαζή 135, 38333 Βόλος
Τηλέφωνο

Τηλέφωνα

24210 30618, 6977 751460
 
email

Email

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Testimonials

Βρείτε μας στο...