Οκτώ καλοί λόγοι για να σπουδάσεις 
Ιατρική στην Ιταλία

spoudes iatrikis-odontiatrikis-stin italia
 • Διαδικασία Εισαγωγής:

  Θα πάρετε μέρος σε μόνο ΜΙΑ και μοναδική εισαγωγική εξέταση, στα Αγγλικά (το IMAT), που διεξάγεται σε περισσότερες από 20 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Χωρίς συνεντεύξεις, χωρίς απαιτήσεις βαθμών Λυκείου. Δεν απαιτούνται συστατικές επιστολές. Στην πραγματικότητα, δεν θα χρειαστεί καν να πετάξετε για Ιταλία μέχρι να μάθετε ότι έχετε πετύχει. Το τεστ εισαγωγής κοστίζει περίπου 120 ευρώ και πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου στα αγγλικά.

 • Κόστος:

  Ο μέσος όρος των διδάκτρων είναι περίπου 1200 ευρώ/ΕΤΟΣ και τα έξοδα διαβίωσης μπορεί να είναι έως και 600 ευρώ/μήνα συμπεριλαμβανομένης της διαμονής. Αυτό είναι πολύ λιγότερο από αυτό που θα σας κόστιζε στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο ή την Ανατολική Ευρώπη. Διατίθενται επίσης υποτροφίες και δυνατότητες εργασίας για αλλοδαπούς φοιτητές.

 • Παραδόσεις από Αγγλική βιβλιογραφία:

  Αγγλικά, τα βιβλία, οι σημειώσεις και όλες οι εξετάσεις θα είναι σε γλώσσα που μπορείτε να καταλάβετε από την 1η ημέρα. Προσφέρονται επίσης μαθήματα ιταλικών για να βοηθηθείτε στην καθημερινότητά σας, χωρίς πίεση χρόνου.

 • Αξιόπιστα πανεπιστήμια:

  Πολλά από τα πανεπιστήμια έχουν 500+ χρόνια εμπειρίας στη διδασκαλία της ιατρικής.

 • Ευρωπαϊκό πτυχίο MD:

  Το πτυχίο σας θα σας επιτρέψει να ειδικευτείτε και να εξασκηθείτε σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι σπουδές αναγνωρίζονται και στις ΗΠΑ για την εξέταση USMLE.

 • Πολιτισμός:

  Εάν περνάτε έξι χρόνια στο εξωτερικό, γιατί να μην το κάνετε σε μια όμορφη χώρα με εξαιρετικό φαγητό, έθιμα και ανθρώπους, στο Νότο της Ευρώπης; 

 • Προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών:

  Μπορείτε να περάστε ένα εξάμηνο ή ένα χρόνο σε ένα συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο στην Ευρώπη, κάνοντας όλες τις εξετάσεις και τις κλινικές εργασίες που θα έκανε ένας ντόπιος φοιτητής, και θα λάβετε επίσης διαπίστευση για αυτές. Ορισμένα πανεπιστήμια όπως η Παβία προσφέρουν επίσης ανταλλαγές με τις ΗΠΑ.

 • Δεσμευμένες θέσεις:

  Μερικές φορές κρατούνται επιπλέον θέσεις για μη Ευρωπαίους υποψηφίους, κάνοντας τις πιθανότητες εισαγωγής γι’ αυτούς ακόμα καλύτερες.