Η Εισαγωγή στην Ιατρική σχολή γίνεται χωρίς εξετάσεις.

  • Προϋπόθεση είναι το Απολυτήριο Γενικού Λυκείου ή ΕΠΑΛ στην κατεύθυνσης Υγείας με βαθμό πάνω από 16 και Β2 πτυχίο αγγλικών.
  • Τα ετήσια δίδακτρα είναι 8.500 Ευρώ και τα παράβολα εγγραφής (μόνο μία φορά) 1.600 Ευρώ.
  • Το Πανεπιστήμιο δέχεται μετεγγραφές φοιτητών από άλλες Ιατρικές σχολές μέχρι και στο 5ο έτος.

Φοιτητική κατοικία: Στο Διεθνές Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Μάλτας, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι ξένοι φοιτητές μας έχουν ένα άνετο και υποστηρικτικό περιβάλλον διαβίωσης. Γι’ αυτό προσφέρουμε πλήρως επιπλωμένα φοιτητικά καταλύματα που έχουν σχεδιαστεί για να αισθάνονται σαν στο σπίτι σας. Τα φοιτητικά μας καταλύματα στη Μάλτα είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για νέους φοιτητές να κάνουν φίλους από όλο τον κόσμο! Η διαβίωση σε φοιτητική στέγαση είναι μια φανταστική ευκαιρία να είσαι μέρος μιας ποικιλόμορφης και πολυπολιτισμικής κοινότητας. Θα έχετε την ευκαιρία να μοιραστείτε τη δική σας κουλτούρα και να μάθετε από τους άλλους, κάτι που είναι ένας πολύ καλός τρόπος να αναπτυχθείτε προσωπικά και επαγγελματικά.

Εκτός από τα άνετα δωμάτια, οι ξενώνες μας διαθέτουν και κοινόχρηστους χώρους όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να συναναστραφείτε με άλλους φοιτητές. Υπάρχουν σαλόνια, αίθουσες αναψυχής και υπαίθριοι χώροι όπου μπορείτε να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα μελέτης. Κάθε όροφος έχει επίσης κουζίνα όπου μπορείτε να μαγειρέψετε τα γεύματά σας ή μπορείτε να επισκεφτείτε την καφετέρια αν προτιμάτε.

Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη την ασφάλεια και την καθαριότητα των καταλυμάτων μας.

Συμμορφωνόμαστε με όλους τους υγειονομικούς κανόνες και κανονισμούς για να διασφαλίσουμε ότι οι εγκαταστάσεις μας είναι σε άριστη κατάσταση. Καθαρίζουμε και απολυμαίνουμε τακτικά και το πανεπιστήμιό μας ακολουθεί αυστηρά πρωτόκολλα υγιεινής για να διατηρούνται όλοι υγιείς και να αποτρέπεται η εξάπλωση ασθενειών.

Ενημέρωση πριν την αναχώρηση:

Στο Διεθνές Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, Ουκρανία – Πανεπιστημιούπολη της Μάλτας, κατανοούμε ότι οι διεθνείς φοιτητές μπορεί να έχουν ερωτήσεις και ανησυχίες σχετικά με το ταξίδι τους στη Μάλτα και τη διαδικασία εισαγωγής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε ένα ειδικό Τμήμα Διεθνών Φοιτητών που δεσμεύεται να παρέχει εξατομικευμένη υποστήριξη στους διεθνείς φοιτητές μας. Προσφέρουμε ατομικές διαδικτυακές συναντήσεις με φοιτητές που συνήθως διαρκούν αρκετές ώρες, όπου παρέχουμε παρουσιάσεις και διαδραστικές συνεδρίες για να καθοδηγήσουμε τους μαθητές στη διαδικασία εισαγωγής και να απαντήσουμε σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχουν. Η ομάδα μας είναι έτοιμη να βοηθήσει τους μαθητές σε κάθε βήμα του ταξιδιού τους, από την παροχή πληροφοριών σχετικά με οικονομικά εισιτήρια για τη Μάλτα μέχρι να τους βοηθήσει στην κράτηση της κατάλληλης πτήσης.

Οι ενημερώσεις πριν από την αναχώρηση είναι σημαντικές για τους ξένους φοιτητές πριν φτάσουν στη Μάλτα, επειδή παρέχουν βασικές πληροφορίες που βοηθούν τους μαθητές να προετοιμαστούν για το νέο τους περιβάλλον. Οι ενημερώσεις στο Πανεπιστήμιο της Μάλτας προσφέρουν μια ευκαιρία στους φοιτητές να μάθουν για τον πολιτισμό, τα έθιμα και τους νόμους της χώρας υποδοχής τους, καθώς και τις ακαδημαϊκές και κοινωνικές προσδοκίες του Διεθνούς Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου. Η παρακολούθηση των ενημερώσεων πριν από την αναχώρηση βοηθά τους μαθητές να αποφύγουν το πολιτισμικό σοκ, το οποίο μπορεί να είναι μια σημαντική πρόκληση για τους διεθνείς φοιτητές. Οι φοιτητές που παρακολουθούν τις ενημερώσεις του IEU – Μάλτα στην Πανεπιστημιούπολη είναι καλύτερα εξοπλισμένοι για να προσαρμοστούν στο νέο τους περιβάλλον και να αξιοποιήσουν στο έπακρο την εμπειρία σπουδών τους στο εξωτερικό. Εκτός από την πολιτιστική προετοιμασία, οι ενημερώσεις πριν από την αναχώρηση παρέχουν πρακτικές πληροφορίες, όπως ζητήματα υγείας και ασφάλειας και οικονομικός προγραμματισμός. Οι φοιτητές μπορούν να μάθουν για τους διαθέσιμους πόρους και τις υπηρεσίες υποστήριξης, οι οποίες μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τη Μάλτα και τον τρόπο ζωής της.

Αφού οι φοιτητές αγοράσουν τα εισιτήριά τους, θα πρέπει να μας ενημερώσουν για τα στοιχεία άφιξής τους, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού πτήσης, της ημερομηνίας, της ώρας και του λιμανιού άφιξης, τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν φτάσουν στη Μάλτα. Αυτές οι πληροφορίες είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλίσουμε ότι ο εκπρόσωπός μας μπορεί να κανονίσει να συναντήσει τον μαθητή στο αεροδρόμιο και να τον συνοδεύσει στην πανεπιστημιούπολη. Κατανοούμε ότι η άφιξη σε μια νέα χώρα μπορεί να είναι συντριπτική και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι ξένοι φοιτητές μας αισθάνονται ευπρόσδεκτοι και υποστηριζόμενοι από τη στιγμή που θα φτάσουν στη Μάλτα. Εκτός από την παροχή βοήθειας με ταξιδιωτικές ρυθμίσεις, προσφέρουμε μια σειρά από υπηρεσίες υποστήριξης για να βοηθήσουμε τους διεθνείς φοιτητές να εγκατασταθούν στη Μάλτα. Η ομάδα μας μπορεί να παρέχει καθοδήγηση σχετικά με την εύρεση κατάλληλου καταλύματος, το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού, την απόκτηση προγράμματος κινητής τηλεφωνίας και άλλες υλικοτεχνικές ρυθμίσεις.

Πιστεύουμε ότι οι σπουδές στο εξωτερικό είναι μια μεταμορφωτική εμπειρία που μπορεί να ανοίξει πόρτες σε νέες ευκαιρίες και να διευρύνει τους ορίζοντες. Στο Διεθνές Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο – Πανεπιστημιούπολη της Μάλτας, δεσμευόμαστε να παρέχουμε ένα υποστηρικτικό και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον μάθησης που προάγει την ακαδημαϊκή αριστεία και την προσωπική ανάπτυξη. Καλωσορίζουμε διεθνείς φοιτητές από όλο τον κόσμο και ανυπομονούμε να τους βοηθήσουμε να επιτύχουν τους ακαδημαϊκούς τους στόχους στη Μάλτα!

Άφιξη και παραλαβή από το αεροδρόμιο:

Κατά την άφιξή τους στη Μάλτα, το Διεθνές Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο (IEU) απαιτεί από τους ξένους φοιτητές να προσκομίσουν πλήρη τεκμηρίωση και απόδειξη πληρωμής για τα δίδακτρα του πρώτου έτους, όπως αναφέρεται στην Επιστολή Επιβεβαίωσης Εισδοχής στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων. Για να διευκολυνθεί η ομαλή μετάβαση στο πανεπιστήμιο, το IEU προσφέρει μια ολοκληρωμένη υπηρεσία για να βοηθήσει τους ξένους φοιτητές με την άφιξή τους και την παραλαβή τους από το αεροδρόμιο. Ένας εκπρόσωπος από το πανεπιστήμιο θα είναι παρών στο αεροδρόμιο για να συναντήσει τον φοιτητή και να παρέχει μεταφορά στο κατάλυμα του και στο IEU – Πανεπιστημιούπολη Μάλτας. Το Διεθνές Τμήμα του IEU υποστηρίζει τους ξένους φοιτητές σε όλη τη διαδικασία εγγραφής, συμπεριλαμβανομένης της ολοκλήρωσης των απαιτήσεων εισδοχής, της εγγραφής σε πανεπιστημιακούς κοιτώνες, της οργάνωσης ιατρικών εξετάσεων, της εγγραφής στο Τμήμα Μετανάστευσης, της νομιμοποίησης εγγράφων, του ανοίγματος τοπικών τραπεζικών λογαριασμών και της απόκτησης καρτών SIM για τηλέφωνο κλήσεις. Το πανεπιστήμιο παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη διαμονή και τις σπουδές στη Μάλτα.

Όλες οι υπηρεσίες εγγραφής και εγκατάστασης των υποψηφίων φοιτητών μας στο International European University – Malta Campus, παρέχονται δωρεάν.