Τι είναι το TOEFL

Το TOEFL είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πτυχίο αγγλικής γλώσσας. Πιστοποιεί τη γνώση της Αγγλικής γλώσσας σε κάθε επίπεδο και γίνεται αποδεκτό από χιλιάδες οργανισμούς και εκπαιδευτικά ιδρύματα.  Προτιμάται κυρίως από ενήλικες ως πιστοποίηση γνώσης της Αγγλικής γλώσσας με σκοπό την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια ή άλλους εκπαιδευτικούς οργανισμούς καθώς και για την εύρεση εργασίας σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ημερομηνίες Εξετάσεων

Το TOEFL έχει συχνές εξετάσεις στα εξεταστικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Το τεστ διεξάγεται αυθημερόν και τα αποτελέσματα βγαίνουν σε 14 εργάσιμες ημέρες. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στον εξεταζόμενο πρώτoν να πάρει μέρος στις εξετάσεις όποτε αισθάνεται έτοιμος και δεύτερoν να το επαναλάβει άμεσα εάν δεν έχει πιάσει το απαιτούμενο σκορ. Επιτρέπεται να δηλώσει κάποιος συμμετοχή στις εξετάσεις έως και μια βδομάδα πριν. Το κόστος είναι 225 δολλάρια ΗΠΑ.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στις εξετάσεις θα χρειαστεί να φτιάξετε ένα κωδικό και ένα password. Σιγουρευτείτε για την ασφάλεια τους γιατί με αυτά θα μπορέσετε να δείτε το σκορ σας αργότερα.

Βαθμολογία

Η βαθμολογία του τεστ βγαίνει σε κλίμακα από 1 – 120. Το κάθε ένα από τα 4 μέρη (ReadingListeningSpeakingWriting) βαθμολογείται από το 1 έως το 30 και το άθροισμα τους βγάζει το συνολικό σκορ. Η βαθμολογία βγαίνει σαν συνολικό σκορ και σαν επιμέρους σκορ. Ένα παράδειγμα θα ήταν:
Reading 20, Listening 22, Speaking 24, Writing 23, Total 89/120

Απαιτήσεις των πανεπιστημίων

Οι βαθμολογίες (εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων) με βάση τις οποίες γίνονται οι εγγραφές σε πανεπιστήμια είναι συνήθως 60 – 70 για έτος προετοιμασίας foundation75 – 90 για ένταξη στο πρώτο έτος σπουδών και 90 – 105 για εγγραφή σε μεταπτυχιακό. Για να δείτε μια σύγκριση της αντιστοιχίας βαθμολογιών μεταξύ  TOEFL και IELTS της ETS. Κάντε κλικ έδω.

Εάν έχετε δώσει εξετάσεις μπείτε με τον κωδικό σας και το password εδώ

Η Δομη του Τεστ

Το τεστ διαρκεί περίπου 4 ώρες . Υπάρχει ένα δεκάλεπτο υποχρεωτικό διάλειμμα μεταξύ του Listening και του Speaking. Το τεστ γίνεται εξολοκλήρου στον υπολογιστή και ο κάθε εξεταζόμενος κινείται αυτόνομα σε αυτό, έτσι δίνεται η δυνατότητα σε κάποιους εξεταζόμενους να τελειώσουν πιο γρήγορα από κάποιους άλλους. Η σειρά των parts είναι η ακόλουθη.

Listening

Το Listening  αποτελείται από 2 set με 3 audio το κάθε ένα (σύνολο 2 συζητήσεις και 4 διαλέξεις), και διαρκεί περίπου 1 ώρα. Οι εξεταζόμενοι εδώ κρατάνε σημειώσεις από το ακουστικό υλικό και μετά απαντάνε στις ερωτήσεις.

TIP
Η εξάσκηση στο κράτημα σημειώσεων θα βοηθήσει σε αυτό το part καθώς και στα Speaking και Writing

Reading

Το Reading αποτελείται πλέον από 4 κείμενα που πρέπει να ολοκληρωθούν σε 1 ώρα και 20 λεπτά, δηλαδή 20 λεπτά το κάθε ένα (Αυτή είναι μια πρόσφατη αλλαγή στο τεστ που δεν αλλάζει τίποτα άλλο έκτος από τον αριθμό των κειμένων. Το επίπεδο, στυλ των ερωτήσεων και μέγεθος παραμένουν ίδια). Το κάθε κείμενο έχει 13 – 14 ερωτήσεις και όλες είναι πολλαπλών επιλογών.
TIP
Τα κείμενα στις εξετάσεις είναι συνήθως πιο δύσκολα από το υλικό προετοιμασίας που κυκλοφορεί στην αγορά. Αξιολογήστε τον χρόνο και το σκορ σας ανάλογα για να έχετε μια καλύτερη εικόνα.

Writing

Το Writing αποτελείται από 2 μέρη (Συνδυαστικό – Περίληψη και Έκθεση Ιδεών) και διαρκεί συνολικά περίπου 1 ώρα.

1ο Μέρος

Στο πρώτο writing σας δίνεται να διαβάσετε ένα κείμενο το οποίο παρουσιάζει ένα ακαδημαϊκό θέμα και στην συνέχεια ακούτε μια διάλεξη από την οποία καλείστε να κρατήσετε σημειώσεις. Μετά σας δίνεται ένα ερώτημα το οποίο σας ζητάει στην ουσία να συνδυάσετε πληροφορίες και από τα δυο προηγούμενα υλικά. Το μέγεθος πρέπει να είναι 150 – 225 λέξεις και έχετε 20 λεπτά για να το ολοκληρώσετε (το κείμενο παραμένει ανοιχτό καθ’ όλη την διάρκεια).
TIP
Σημειώστε τα σημεία που θίγει ο ομιλητής στην διάλεξη και αντιστοιχίστε τα με τα ανάλογα του κειμένου

2ο Μέρος

Το δεύτερο writing είναι έκθεση η οποία σας ζητάει να εκφράσετε την γνώμη σας για ένα θέμα (Opinion Essay). Το μέγεθος πρέπει να είναι πάνω από 300 λέξεις και έχετε 30 λεπτά στην διάθεση σας για να το ολοκληρώσετε.
TIP
Γράψτε όλες σας τις εκθέσει στον υπολογιστή για να συνηθίσετε την δακτυλογράφηση

Speaking

Το Speaking γίνεται και αυτό μέσω υπολογιστή, αποτελείτε από 6 ερωτήσεις και δίνεται ορισμένος χρόνος για κάθε απάντηση (κάποιες από τις ερωτήσεις συνοδεύονται από γραπτό και ακουστικό υλικό). Οι 2 πρώτες αφορούν στην άποψη του εξεταζόμενου ή τα προσωπικά του ενδιαφέροντα. Οι υπόλοιπες τέσσερις συνοδεύονται από ακουστικό υλικό και απαιτούν το κράτημα σημειώσεων. Η 3η και 5η έχουν να κάνουν με διαλόγους που λαμβάνουν χώρα σε χώρους του πανεπιστημίου, ενώ η 4η και η 6η είναι διαλέξεις.
Tip
Η φυσική ροή του λόγου στο speaking είναι πολύ βασική. Περιορίστε το stress σας συνηθίζοντας το χρονόμετρο και παίζοντας με τα όρια του χρόνου στις απαντήσεις.

Προετοιμασία στο Manios Studies Abroad

Η σχολή μας παρέχει υπηρεσίες για κάθε ανάγκη και ανάλογα με την περίπτωση. Τα τμήματα είναι ολιγομελή και η κατανομή σε αυτά είναι ανά επίπεδο γνώσης. Οι παροχές μας είναι οι εξής:

  • Ενημερωτικό σεμινάριο. Αυτό το σεμινάριο διαρκεί τρεις ώρες και δίνει την δυνατότητα στον μαθητή να γνωρίσει το τεστ και τα σημεία στα οποία απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Αυτό προτείνεται για άτομα με υψηλό επίπεδο γνώσης της γλώσσας που μάλλον δεν χρειάζονται ιδιαίτερη προετοιμασία ή δεν είναι διατεθειμένοι να παρακολουθήσουν μαθήματα. Κόστος 50 Ευρώ
  • Ολιγομελή τμήματα (έως 3 ατόμων). Ο μειωμένος αριθμός των ατόμων στην τάξη βοηθάει στην καλύτερη προετοιμασία τους. Ο διαχωρισμός τους ανά επίπεδο διευκολύνει την ροή του μαθήματος και βεβαιώνει την ορθή κατανόηση του υλικού από όλους.

Προσφέρονται τρεις επιλογές

  • Οικονομικό (Ένα δύωρο την εβδομάδα και μηνιαίο κόστος 70 ευρώ. Παρέχεται και διαδικτυακά με το ίδιο κόστος)
  • Κανονικό (Δύο δύωρα την εβδομάδα και μηνιαίο κόστος 140 ευρώ. Παρέχεται και διαδικτυακά με το ίδιο κόστος)
  • Εντατικό (Τρία δύωρα την εβδομάδα και μηνιαίο κόστος 210 ευρώ. Παρέχεται και διαδικτυακά με το ίδιο κόστος)

Με βάση τα στατιστικά της σχολής μας, οι μαθητές μας που πιάνουν ή ξεπερνούν το στόχο τους βρίσκονται σε ένα ποσοστό που αγγίζει το 100%.