Ένα από τα πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν φτάσετε είναι να βρείτε κατάλυμα. Ευτυχώς, στη Ρουμανία υπάρχουν αρκετές επιλογές και μπορείτε να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα.

diamerismata sto panepistimio-Bucharest

Στην Πανεπιστημιούπολη – Δημόσιες ή ιδιωτικές φοιτητικές εστίες 60 – 85 ευρώ / μήνα περίπου. 

 Τα περισσότερα πανεπιστήμια στη Ρουμανία προσφέρουν αυτού του είδους τις υπηρεσίες στους φοιτητές, κάτι που μπορεί να είναι μια πολύ καλή επιλογή σε σύγκριση με τα ιδιωτικά καταλύματα, όσον αφορά το κόστος. Αυτά ποικίλλουν ανάλογα με το
Πανεπιστήμιο, την πόλη και τον τύπο καταλύματος που έχετε επιλέξει. Η ποιότητα των καταλυμάτων διαφέρει από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο.

Ορισμένα πανεπιστήμια προσφέρουν άνετους και καθαρούς κοιτώνες με δωρεάν πρόσβαση στο internet, καντίνα, αναγνωστήρια και αθλητικές εγκαταστάσεις. Τα δωμάτια διαθέτουν 2 ή περισσότερα κρεβάτια, ιδιωτικά μπάνια και μερικές φορές μικρή κουζίνα, ενώ για τα περισσότερα από αυτά υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης βίντεο.

Βεβαιωθείτε ότι επικοινωνείτε απευθείας με το ίδρυμά σας για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία, τη διαθεσιμότητα και το κόστος.

Ιδιωτική κατοικία – Ενοικίαση.

Εάν οι πανεπιστημιακές εστίες δεν αποτελούν επιλογή, μπορείτε να νοικιάσετε ένα ακίνητο μόνοι σας ή με φίλους. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω ενός κτηματομεσίτη ή ιδιωτικά, μέσω μιας δημόσιας ιστοσελίδας. Τα καλύτερα διαμερίσματα βρίσκονται τις περισσότερες φορές μέσω ντόπιων γνωστών και φίλων και συνήθως θα πληρώσετε μια προκαταβολή ασφαλείας (συνήθως ενοίκιο ενός μήνα).

Εάν ζείτε σε μεγάλες πόλεις, μερικές από τις τιμές για ενοικίαση είναι:
μίσθωση στούντιο – 150 έως 300 ευρώ / μήνα.
– διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου – 200 έως 350 ευρώ / μήνα.
– διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων – 250 έως 500 ευρώ / μήνα.

Αυτά διαφέρουν ανάλογα με την τοποθεσία στην πόλη. Επίσης, σημειώστε ότι το flat – sharing είναι αρκετά συνηθισμένο. Το κόστος τείνει να πέφτει κάτω από 150 ευρώ το μήνα με αυτόν τον τρόπο και παραμένει ένας εξαιρετικός τρόπος για να κάνετε φίλους και να μοιράσετε τις εργασίες για τις δουλειές του σπιτιού.

diamerismata sta panepistimia-roumania